Engin Altay'dan Erdoğan'a: "Hakikaten paranoya mı yoksa mağduriyet mi?"

Engin Altay'dan Erdoğan'a: "Hakikaten paranoya mı yoksa mağduriyet mi?"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe söylemlerine sert tepki gösterdi. Altay, "Seçilmiş genel başkanını ve başbakanını indiren sensin. Sonra geleceksin darbe edebiyatı yapacaksın. Hakikaten darbe paranoyası mı yaşıyor yoksa darbe mağduriyeti mi yaratıyor emin değilim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe söylemlerine ilişkin olarak, "Hakikaten darbe paranoyası mı yaşıyor yoksa darbe mağduriyeti mi yaratıyor emin değilim" dedi. 

Altay TBMM'de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: 

"Sandıkta hesaplaşacağız der Erdoğan bazen. Evet, Erdoğan seninle sandıkta hesaplaşacağız. Bu konuda aynı fikirdeyiz. İçin rahat olsun. ama sandığı tekmeleyen sensin. 31 ,Mart 2019 yerel seçimlerinde sonucunu beğenmediğin sandığı deviren sensin. 2017 referandurumunda kanunda açıkça yazmasına rağmen mühürsüz oyları geçerli saydırarak sandığa şer karıştıran sensin. Seçilmiş genel başkanını ve başbakanını indiren de sensin. Sonra geleceksin darbe edebiyatı yapacaksın. Hakikaten darbe paranoyası mı yaşıyor yoksa darbe mağduriyeti mi yaratıyor emin değilim. 12 Eylül'ü göklere çıkaran, 28 Şubat'a övgüler düzen Fetullah Gülen ile yıllarca o zaman neden işbirliği yaptın? 

Burada darbelerden sonra sonuçların kime yaradığına bakmak lazım. CHP için 27 Mayıs ile 12 Eylül aynıdır. 27 Mart ile 28 Şubat aynıdır. 27 Nisan 15 Temmuz hepsi aynıdır. 3 darbe var ki bundan Erdoğan istifade etti. 28 Şubat üzerinden siyasi yürüyüşe çıktı, 27 Nisan ile beslendi, 15 Temmuz darbesine de bu Allah'ın lütfu dedi. Bir darbe muhakemesi yapacaksak, sen 28 Şubat'ta darbe mağduruna yattın ama oradan yürüyüp beslendin. 27 Nisan muhtırasını yapanlara zırhlı jip aldın. 15 Temmuz darbesi için de Allah'ın lütfu dedin. Bütün darbelerden en olumsuz etkilenen parti CHP'dir Bütün darbelerde en ağır bedeli ödeyen Türkiye'nn devrimcileridir. Hal böyleyken bu darbe meselesinden AKP'ye ve Erdoğan'a ekmek çıkmaz.

Erdoğan seni oradan indireceğiz. Muhalefetin görevi iktidarı değiştirmektir. Yalnız şunu bilin, sandığın, hukukun dışında hiçbir gücün Erdoğan’ın yakasına ilişmesine bizim müsademiz yoktur, olamaz. Biz seni oradan sandıkla indireceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar