Enflasyondaki yükselişin gıda ve temel mal gruplarından kaynaklandığı açıklandı!

Enflasyondaki yükselişin gıda ve temel mal gruplarından kaynaklandığı açıklandı!
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ikinci çeyrek raporunu açıkladı. Enflasyondaki yükselişin gıda ve temel mal gruplarından kaynaklandığına dikkat çekildi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ikinci çeyrek raporunda enflasyondaki yükselişin gıda ve temel mal gruplarından kaynaklandığını açıkladı. Raporda temel mal grubundaki artışta döviz kurundaki gelişmelerin de etkili olduğu belirtildi.

TÜFE'DE ARTIŞ 

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, raporun “Fiyat Gelişmeleri ve Para Politikası” başlıklı bölümünde, haziranda Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 1.94 oranında arttığını hatırlattı. Salgın tedbirlerinin gevşetilmesiyle canlanan ekonomik aktiviteyle birlikte TÜFE’nin yıllık artış hızının da bir önceki aya kıyasla 0.94 puan arttığı belirtilen raporda, oranın yüzde 17.53 yükseldiği anımsatıldı.

"TEMEL MAL GRUBU YILLIK ENFLASYONU YÜKSELTMİŞTİR"

Raporda şu değerlendirmelere yer verildi:  “Enflasyondaki yükseliş, gıda ve temel mal gruplarından kaynaklanmıştır. Döviz kuru gelişmelerinin yansımaları ve emtia fiyatlarındaki artışın etkisiyle temel mal grubu yıllık enflasyonu yükselmiştir. Hizmet yıllık enflasyonu ise başta lokanta ve oteller olmak üzere bazı alt kalemler üzerindeki yukarı yönlü etkisine rağmen bir miktar yavaşlamıştır.” 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar