Enflasyon orayı da vurdu! Temassız kartta işlem limiti değişti

Enflasyon orayı da vurdu! Temassız kartta işlem limiti değişti
Bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin yarından itibaren 250 TL'den 350 TL'ye çıkarılacağını bildirdi. Bu değişimin ise enflasyon rakamlarının artmasıyla beraber yükseltildiği öngörüldü.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin yarından itibaren 250 TL'den 350 TL'ye çıkarılacağını açıkladı. Enflasyon oranının artmasıyla beraber bu limitin de arttığı öngörülürken, BKM'den yapılan açıklamada ise, "Ödemelerin çok daha hızlı ve kolay yapılmasına olanak sağlayan temassız ödemelere gösterilen ilgiden kaynaklı" denildiği öğrenildi.

Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayına ilişkin enflasyon verilerine göre enflasyon yüzde 17,14'e yükselmişti. Bankalararası Kart Merkezi de artan enflasyon oranını baz alarak kart limitlerinde artış yaptığı belirtildi.

Bankalararası Kart Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ödemelerin çok daha hızlı ve kolay yapılmasına olanak sağlayan temassız ödemelere gösterilen ilgi giderek artıyor. Hijyenik bir ödeme deneyimi sunan temassız ödemeler, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sunan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarın itibarıyla 350 TL'ye çıkartılıyor. Temassız ödemeler 350 TL'ye kadar şifresiz, bu tutar üzerindeki işlemler ise temassız ve şifreli olarak yapılacak.

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 18 Mart 2020'de 120 TL'den 250 TL'ye yükseltilmişti."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar