Enflasyon karşısındaki erimenin giderilmesi için gereken zam oranı açıklandı

Enflasyon karşısındaki erimenin giderilmesi için gereken zam oranı açıklandı
Temmuz zammı ile birlikte yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlar, yüksek enflasyonun getirdiği ortamda bu sorunun yanıtını arıyor. Ekonomistlerden de veriler ışığında yeni asgari ücret rakamına dair değerlendirmeler geliyor. İşte yeni asgari ücret için beklenen rakam...

ENFLASYON KARŞISINDAKİ ERİMENİN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN ZAM ORANI...

Asgari ücret konusunda hükümetten güzel haberler gelmiş, temmuz ayı için bir düzenleme yapılabileceğinin sinyalleri verilmişti. Peki, temmuz zammı ile birlikte asgari ücret ne kadar olacak? 2022 yılına başlarken yılbaşında net asgari ücrete yaklaşık yüzde 50, brüt asgari ücrete yaklaşık yüzde 40 zam gelmiş ve net asgari ücret 4.253 liraya yükseltilmişti.

5 BİN 529 TL TAHMİNİ

Onedio''da yer alan habere göre, Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öngel, Öngel, sabit gelirli kesimin enflasyon karşısında yaşadığı erimenin giderilmesi için asgari ücret ek zammının olarak yüzde 30 seviyesinde olabileceğini öngörürken, bu oranın net asgari ücreti 4.253 liradan 5.529 liraya çıkacağını hesaplıyor. Öngel, en çok konuşulan konulardan birinin de işverenlerin tepkisi ve prim ödemeleri için devletin destek oranı olacağını düşünüyor.

HÜKÜMETTEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den asgari ücretle ilgili yeşil ışık sayılabilecek bir açıklama gelmişti. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" ifadelerine yer vermişti. 6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız.


Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz" demişti.

AKP Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise asgari ücrete olası zamla ilgili "Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız neredeyse her hükümet toplantısından sonra kamuya seslenişinde bir şekilde alım gücünü artırmaya dönük ilave tedbiri paylaşıyor. Elimizdeki bütün imkanları vatandaşımızın alım gücünü artırmak için seferber etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar