Enflasyon dolar, euro ve altının ateşini yükseltti

Enflasyon dolar, euro ve altının ateşini yükseltti
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamı sonrası memur ve emekliye verilecek zam oranı yüzde 5,30 olarak belirlendi.

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından piyasalarda ibre yeniden yukarı döndü. İşte piyasalarda da dolar, euro ve altının enflasyon rakamlarına tepkisi.

Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %17,53, aylık %1,94 arttı.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,46 artmasını bekliyordu.

DOLAR, EURO VE STERLİN

Dolar 8,69 TL'den, Euro 10,31 TL'den, Sterlin ise 12,03 TL'den işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6980 lira, avronun satış fiyatı ise 10,2930 lira olmuştu.

GÜMÜŞ VE ALTIN

Gümüş 7,43 TL'den fiyatlanırken, onsu 1.790 dolar olan altında, gram altın 495/500, çeyrek altın 803/820, Cumhuriyet altını ise 3.307/3.343 TL alış/satış fiyatlarıyla işlem görüyor.

BITCOIN VE ETHERIUM

Kripto para piyasalarının iki amiral gemisinde de bir ileri bir geri süreç devam ediyor. Bitcoin 34 bin 183 dolardan, Etherium ise 2 bin 275dolardan işlem görüyor.

EMEKLİ VE MEMUZ ZAMMI

Memur - emekli enflasyon farkı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı ve yıllık enflasyon rakamları memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin zam miktarı oldu.

Enflasyon rakamının beklentileri aşması ile birlikte yıllık enflasyon 17,53 oldu. 6 aylık enflasyon ise yüzde 8,45 olarak belirlendi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE NFLASYON FARKI

Memur ve memur emeklisine verilecek enflasyon farkı belli oldu. Toplu sözleşme gereği yüzde 3'lük zammın yanı sınra memur ve memur emeklisi yüzde 5,30 (beş buçuk puan) enflasyon farkı zammı alacak.

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ...

Yaklaşık 8,5 milyon işçi emeklisi ve hak sahibinin aylıkları da bu yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamıyla belirlenecek. İşçi emeklilerinin aylıkları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak.

Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 8,45 olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar