En kolay aşure tarifi!

En kolay aşure tarifi!
Bolluk ve bereketin simgesi olan aşureyi en pratik ve leziz nasıl yapılacağını merak edenler için araştırdık.

En kolay aşure tarifi!

İlk hicri ay olan muharrem ayında pişirilip ikram edildiğinde birlik, beraberlik, bolluk ve bereket yayan aşure, evlerin tencerelerinde pişmeye başladı. İslam inanışına göre Hz. Nuh'un tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşure, günümüzde de muharrem ayının onuncu günü pişirilmeye başlanıyor. İşte, en lezzetli ve pratik aşure tarifi!

650x344-asure-gunu-ne-zaman-hangi-gune-denk-geliyor-diyanetten-asure-gunu-ile-ilgili-aciklama-geldi-1567752064807.jpg

MALZEMELER

  • 500 gram buğday

• 1 su bardağı kuru fasulye

• 1/2 su bardağı nohut

• 1 çay bardağı kuru üzüm

• 10 adet kuru kayısı

• 10 adet kuru incir

• 1 paket vanilya

• 1/2 su bardağı fındık

• 1 adet orta boy elma

• 4 adet karanfil

• 1,5 su bardağı toz şeker

• 5 su bardağı sıcak su

• 1 su bardağı süt

Servisi için:

1 adet nar

• 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

• 1 yemek kaşığı tarçın

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar