En fazla bakteri cep telefonunda!

En fazla bakteri cep telefonunda!
Yapılan araştırmalara göre en fazla bakteri üremesi cep telefonlarında görülüyor. İngiliz bilim insanları, gün içerisinde sıklıkla kullanılan ortalama bir telefonun tuvaletten tam 18 kat daha kirli olabileceğini ortaya çıkardı.

İngiltere'deki Surrey Üniversitesi Mikrobiyoloji bölümü öğrencileri cep telefonlarına yakından bakmaya karar verince bakterileri fark ettiler. Yapılan araştırmalar gün içerisinde sıklıkla kullanılan ortalama bir telefonun tuvaletten tam 18 kat daha kirli olabileceğini ortaya çıkardı.

‘’HASTANE ENFEKSİYONU’’ OLARAK ADLANDIRILIYOR

Mikrobiyolog Joanna Verran, bu bakteriler arasında hastane enfeksiyonuna yol açan MRSA'nın yakın akrabası ve sivilceden, zatürree ve menenjite kadar birçok hastalığa neden olan ''staphylococcus aureus''un da bulunduğuna dikkat çekti.

Çanta ve ceplerde tutulan mobil telefonların sürekli el altında olduğuna ve yüze yakın tutulduğuna işaret eden Verran, ''Başka bir deyişle cep telefonları vücudumuzla en çok temas eden ve tuvalet kapaklarından daha çok bakteri barından eşyalar. Bu durum, sıcak ve uygun ortamlarda tuttuğumuz cep telefonlarının bu tip mikropların rahatça üremesi için uygun bir ortam yaratıyor'' diye konuştu.

EN FAZLA BAKTERİ ÜREMESİ CEP TELEFONLARINDA

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Anne Üniversitesi Programı’nda ‘’mikrobiyoloji’’ dersine katılan kadınların kişisel eşyalarında yapılan inceleme sonucu, en fazla bakterinin cep telefonlarında olduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Taylan Özkan ise en fazla bakteri üremesinin cep telefonunda olduğunu gördüklerini söyledi. Özkan, Hijyenin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar