En düşük emekli maaşı artırıldı! İşte yeni rakam...

En düşük emekli maaşı artırıldı! İşte yeni rakam...
TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme sonunda, en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkartıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIRILDI! İŞTE YENİ RAKAM...

3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşme sırasında önerge ile değişiklik yapıldı.

Halen 2 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 3 bin TL ‘ye çıkartılmasını öngören madde değiştirildi. Böylece, en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL olacak.

KOMİSYONDA TARTIŞMA ÇIKTI

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklif sahibi milletvekillerinin ve muhalefet milletvekillerinin en düşük emekli maaşının 3 bin liraya yükseltilmesini az bulduğunu dile getirerek, komisyon üyesi milletvekillerinin rakamın daha yüksek olması konusunda kendileriyle istişarede bulunduğunu belirtti.  Elitaş, daha sonra en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olmasını komisyon üyelerinin takdirine sunduklarını kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yapılan artışın çok düşük olduğunu savunarak, "Bu bir cinayete teşebbüstür, insanları öldürmeye teşebbüstür." dedi. Bekaroğlu''nun tepkisi üzerine komisyonda kısa süreli bir tartışma yaşandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, 2 bin 500 ya da 3 bin 500 lirayla geçinmenin imkansız olduğu görüşünü dile getirerek, alt sınırın asgari ücretten daha az olmamasını istedi.

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, katkılara ya da eleştirilere değer verdiklerini belirterek, imkanlar çerçevesinde bir artış yapıldığını ifade etti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar