En çok dolar alan iller açıklandı!

En çok dolar alan iller açıklandı!
Vatandaşlar tasarruflarını döviz ve altında tutmayı sürdürüyor. Döviz mevduat hesaplarının toplam mevduat içindeki payı yüzde 55'e yaklaştı.

EN ÇOK DOLAR ALAN İLLER AÇIKLANDI!

Vatandaşlar birikimlerini döviz ve altında tutmayı sürdürüyor. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu''ndaki 6 aylık veriler dikkate alındığında katılım bankalarında TL cinsi mevduatın payı 19,7 oldu. Bankalardaki mevduatlarda ise Türk Lirası yüzde 23,7 düzeyinde olurken; özellikle altın ve dolardaki oranlar dikkat çekici. Bankalardaki dolat mevduat hesaplarının toplam mevduat içerisindeki payı yüzde 55''e seviyesine yaklaşırken; döviz en fazla Yozgat''ta altın da Karabük öne çıktı.

YOZGAT BİRİNCİ

Döviz mevduatlarında en yüksek oran yüzde 67''yle yurtdışı olurken; ikinci sırada yüzde 59,5 ile Yozgat''ı yüzde 58,1''le Aksaray takip etti. Nevşehir''de bu oran yüzde 57,3, Kırşehir''de de yüzde 55,1.

TUNCELİ YÜZDE 71,6

Katılım bankaları döviz mevduatı konusunda bankaların önünde yer alıyor. Katılım bankalarındaki döviz mevduatı toplam içindeki yüzde 41 oldu. Katılımda birinci sırada yüzde 71,6''yla Tunceli geliyor. Tunceli''yi 71,1''le Hakkari izlerken; üçüncü sırada yüzde 70,34 Kilis, dördüncü sırada yüzde 67,7 oranında Bingöl, yüzde 67,1 Ardahan yer aldı.

ALTINDA KARABÜK

Mevduat bankalarında altın oranı en yüksek il yüzde 43,22 ile Karabük. Karabük''ü yüzde 35,18 ile Gaziantep, yüzde 29,72 ile Kastamonu, yüzde 27,62 ile Kocaeli ve yüzde 26,39''la İstanbul. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar