Emlak dolandırıcılarının yeni hedefi kiralık ev arayanlar

Emlak dolandırıcılarının yeni hedefi kiralık ev arayanlar
Kiraların artıp, kiralanacak evlerin azalması fırsatçıları harekete geçirdi. Uygun fiyatlı ev bulma arayışında olan vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşüp elindeki paradan da oluyor. Uzmanlar mağduriyet yaşanmaması için vatandaşı uyarıp sahte ilanlara dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulundu. 

 

Emlak dolandırıcıları, kendilerine ait olmayan evleri, muadillerinin çok altında fiyatla ilana koyup,  yoğun talep olduğu bahanesiyle tüketiciden evi henüz görmeden kapora ya da toplu kira yatırmasını istiyor. Ödemenin yapılmasının ardından ise hemen ortadan kayboluyor.

"Elden kapora vermeyin"

Dolandırıcılara karşı vatandaşlara çağrıda bulunan  Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Elden kapora vermeyin" diyerek  "Kentsel dönüşüm, fakültelerin açılacak olması ve üniversite okuyacak öğrencilerin gidecekleri şehirlerde ev aramaları kiralık evlere talebi arttırdı. Buna paralel olarak da hem fırsatçılar hem de dolandırıcılar ortaya çıktı. Dolandırıcılara çok dikkat etmek lazım çünkü bunlar bir yerde yayınlanmış ilanı alıyorlar. Belki de ev tutulmuş belki sahibi oturuyor içinde, kendilerinin pazarlayacakları bir konut gibi sosyal medyada, internette ilan veriyorlar. Öyle bir ilan yok aslında. Başka bir emlakçının sitesinden kopyalıyor, alıyor, düşük de bir fiyat yazıyor. Örneğin 3 bin lira kirası olan eve bin 950 lira yazıyor. Kiralık ev arayan bazı vatandaşlar da adeta tuzağa düşüyorlar. Kapora asla vermesinler" ifadelerini kullandı.

"Piyasanın çok altında ev gördüğünüzde düşünün"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, vatandaşları piyasanın altında ev fiyatları görünce hemen kiralamamaları gerektiği konusunda uyararak "Vatandaş Beşiktaş'ta bir ev fiyatına baktığı zaman piyasanın çok altında bir ev gördüğü zaman  bunun ilan sahte bir ilan olabileceğini düşünmesi lazım.  Ayrıca dolandırıcılar genellikle şehir dışında olduklarını söyleyip sizden havale göndermenizi istiyorlar 6 aylık ödeme alan da oluyor. Biz her zaman ev sahibiyle tanışmadan evi görmeden evi kiralamamanız gerektiğini söyledik. Mutlaka ofisi olan yetki belgesi olan kişilerle irtibatta olunuz. Genellikle sahibinden diyerek dolandırıcılık yapanlar oluyor. Çok acil ihtiyacımız var diyerek kapora alıyorlar" dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar