Emin Çölaşan: Hiç bilmediğimiz bir rezalet daha ortaya çıktı

Emin Çölaşan: Hiç bilmediğimiz bir rezalet daha ortaya çıktı
ABD'nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield'in açıklamalarına ilişkin bir yazı kaleme alan Emin Çölaşan, "Demek ki denizin bittiği yerdeyiz. Hastanelerimiz bile işte bu durumda iken siz ötesini düşünün" dedi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield önceki gün yaptığı açıklamada “Türkiye'deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcu bir yıl içerisinde 230 milyon dolardan 2 milyar 300 milyon dolara çıktı. Şirketlerimiz böyle devam etmek istemeyebilir, bu da Türkiye'nin
çıkarına olmaz.” ifadelerini kullandı. 

Emin Çölaşan büyükelçinin açıklamalarını "Vay anasını sayın seyirciler…Devlet ve üniversite hastanelerinin Türkiye'deki ilaç ve malzeme şirketlerine milyarlarca lira borcu olduğunu bilirdik de, yabancı şirketlere olan borcumuz gündeme pek gelmezdi" diyerek yorumladı. 

Büyükelçinin yaptığı “ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la bir yıl önce yaptığı görüşmede, kendisine bu borç sorununun çözüleceği konusunda söz verilmişti. Türkiye, ilaç şirketlerini bazı alacaklarından vazgeçmesi için ikna etmeye çalışıyor.
Şimdi ABD şirketlerinden borç indirimi istiyorlar! Bu da Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eden bir istikamet değil!” şeklindeki açıklaması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çölaşan, "Adam ders verir gibi konuşmuş, daha ne desin!.. Demek ki denizin bittiği yerdeyiz. Hastanelerimiz bile işte bu durumda iken siz ötesini düşünün" ifadelerini kullandı. 

Çölaşan konuyla ilgili şunları yazdı: 

"HİÇ BİLMEDİĞİMİZ REZALET"

Hem de yine büyükelçinin ifadesine göre bu gerçekler bir yıl önce Recep Bey ve ekonomide rakamların
“Muhteşem (!)” gittiğini her gün iddia eden Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'la da konuşulmuş.
Yani ABD Büyükelçisi son sözleriyle bizim hiç bilmediğimiz bir rezaleti daha ortaya çıkarmış.
Teşekkür mü edelim, ne yapalım!

★★★

Dün kamuoyuna bir haber daha yansıdı. Yerli İlaç ve Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği tarafından yapılan
açıklama özetle şöyle: “Bıçak kemiğe dayandı. Devlet ve üniversite hastanelerimizden
alacağımız 26 milyar liraya (eski parayla 26 katrilyona) dayandı. Hastanelerimize 24 saat hizmet veriyoruz ama bize 16 aydan beri hiçbir ödeme yapılmıyor. Bu ay da ödeme yapılmazsa artık mal vermemiz mümkün olmayacak ve sağlık hizmetlerinde büyük aksamalar meydana
gelecek.  Bize ölümü gösterip hastalığa razı etmek istiyorlar. Eldeki stoklar tükendiğinde, bir süre sonra ameliyatlar yapılamaz hale gelecektir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar