Emekli ve memurun ek zammı ne zaman yatırılacak? Tarih belli oldu

Emekli ve memurun ek zammı ne zaman yatırılacak? Tarih belli oldu
TBMM Genel Kurulu, bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yaptı. Çarşamba günü Genel Kurul, 18 maddelik kanun teklifinin ilk 9 maddesini kabul etti. Ancak memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, Genel Kurul'da "toplantı yeter sayısının" azizliğine uğradı. Peki emekli ve memurun ek zammı ne zaman yatırılacak?

TBMM Genel Kurulu, bugün memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapıyordu. Dün yasalaşması beklenirken kanun teklifi, Genel Kurul'da "toplantı yeter sayısının" azizliğine uğradı. Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadeleri kullandı: "Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kanun teklifindeydi. Ayın 15’inde memurlar maaşlarını alıyor ve zamların yansıyıp yansımayacağını merak ediyordu.

"MAAŞ FARKLARI BU AY YATIRILACAK"

Toplantı yeter sayısı olmadığı için görüşmeler salı gününe ertelenmiş oldu. Memurlar maaşlarını zamsız alacaklar. Salı günü kanun teklifi yasalaştıktan sonra önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta maaş farkları yatırılacak. 15’inde zamsız alacaklar ancak bu ay içerisinde maaş farkları yatırılacak.

Yapılacak en önemli düzenlemelerin başında emekli maaşlarının 2.500 liraya çıkarılması yer alıyor. BES ile ilgili de değişiklikler yer alıyor. Devlet katkısı 5 puan artırılarak yüzde 30’a yükseltiliyor.

18 MADDE YER ALIYOR 

BES’te avans çekme hakkı da kanun teklifinde yer alıyor. Doğal gazda bölgesel ve iklim koşullarına göre il bazlı kademeli tarifeye geçilebilecek 18 madde yer alıyor 10 maddenin görüşmeleri tamamlandı. 11’inci maddede toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için toplantı ertelendi.

8 maddenin salı günü görüşülmesi bekleniyor. En önemli maddelerin başında memur ve emekliye zam yer alıyordu. Önümüzdeki iki hafta içerisinde memurlara ek ödeme yapılarak zamlar tahsis edilmiş olacak."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar