Emekli Tuğgeneral Karaosmanoğlu: "Sonuç alabilemek için..."

Emekli Tuğgeneral Karaosmanoğlu: "Sonuç alabilemek için..."
MSB, Pençe-3 Operasyonu’nun başladığını duyurdu. Emekli Tuğgeneral Karaosmanoğlu, "Sonuç alabilmek için hava harekâtı ile birlikte kara harekâtının müşterek yapılıp, arazinin ele geçirilip orada birliklerin konumlanması gerekiyor” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’nca, önceki gün, Irak’ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin’de Pençe-3 Operasyonu’nun başlatıldığı bildirildi. Bakanlık, operasyonun sınır güvenliğini sağlamak için Sinat-Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu. Açıklamada, “Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir. Hava Kuvvetleri uçakları, Kara Havacılık unsurları, SİHA/İHA ve Fırtına obüsleri ile desteklenen operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi. 

Emekli Jandarma Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, operasyonla ilgili Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, “Hava operasyonları ile müşterek kara operasyonları da devam etmeli. Önemli olan Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin bölgede kalıcı olarak konuşlanması” dedi. Karaosmanoğlu, “Hava harekatlarının yapıldığı yerde karadan da bir operasyon ile arazi ele geçirilip konumlanılmıyorsa hiçbir işe yaramaz. Sonuç alabilmek için hava harekâtı ile birlikte kara harekâtının müşterek yapılıp, arazinin ele geçirilip orada birliklerin konumlanması gerekiyor” diye konuştu. 

"BİRLİKLER KALICI OLARAK KONUŞLANMALI"

Eğer bölgeye birlikle girilmiyorsa bölgedeki teröriste “yalnızca psikolojik baskı tesiri yaratacağını ve TSK’ye psikolojik üstünlük kazandıracağını” belirten Karaosmanoğlu, “Pençe’de de yoğunluklu olarak hava harekâtı yapılsa da birlikler de mutlaka kalıcı olarak bölgede konuşlanmalı. Eğer birlikler orada konuşlanmazsa hava harekâtı esnasında teröristler geri çekilirler, bizimkiler oraya yaklaşır; sonra bizimkiler bölgeden geri çekilince teröristler bölgeye geri yerleşirler. Hava operasyonları teröristlerin çok derin mağara ve tünellerini yok etmekte çok etkili bir çözüm üretmez. Dikkat ederseniz hep 2, 3, 5 teröristin öldürüldüğü açıklanıyor. Çok büyük olmuyor. Ama elbette ki sınır güvenliği açısından önemli” dedi.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği ortak operasyonda, ikisi kadın 4 PKK’li teröristin hava harekâtıyla öldürüldüğü açıklandı. İçişleri Bakanlığı da Siirt’in Baykan ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda 2 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar