Emekli subaylardan Karadayı çıkışı

Emekli subaylardan Karadayı çıkışı
Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın vefatı sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, sosyal medya hesabından çirkin bir paylaşımda bulunmuştu. Konuyla ilgili olarak Türkiye Emekli Subaylar Derneği ise dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın vefatı sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, sosyal medya hesabından çirkin bir paylaşımda bulunmuştu. İşliyen'in yaptığı “Ey Mevta” paylaşımı tepki çekmişti.

İşliyen, “Ne kadar büyüktü dindara kinin. Hacıya, hocaya uzardı dilin. Konuşsana mevtâ, bitti mi pilin? Oksijen tüpleri yok tabutların, söyle de bir nefes versin putların” dizelerinin bulunduğu şiiri paylaşırken, şiirdeki “Put” ifadesi, “Atatürk'e gönderme” olarak algınarak tartışma yaratmıştı.

EMEKLİ ASKERLERDEN KARADAYI ÇIKIŞI

Konuyla ilgili olarak Türkiye Emekli Subaylar Derneği ise dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Burhan İşliyen'in kınandığı açıklamada, "Ülkemizde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, onu temsil ettiğine ilişkin kanaat bulunan kurumlara ve bu kurumların kişilerine yönelik saldırıların sık sık yapılmakta olduğu üzüntü ile izlenmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Diyanet İşleri Başkanlığımız birlik beraberliği sağlamak konusunda birinci derecede etkin olabilecek özelliğe sahiptir. Bu nedenle başkanlıkta ve ülkemizin en ücra yerlerinde görev yapan tüm din görevlilerinin bu kurumun saygınlığına zarar veren söylem ve davranışlardan uzak durması gerektiğine inanıyoruz" diye de belirtildi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22'nci Genelkurmay Başkanı E.Org. İsmail Hakkı KARADAYI'nın vefatının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'nın "Ey Mevta" başlıklı çirkin bir paylaşımı TSK mensuplarını ve emeklilerini üzmüştür. Bu söylemde bulunan kişiyi kınıyoruz.

"Güzel ahlaktan ibaret" olduğunu bildiğimiz yüce dinimizin önderi sevgili peygamberimizin, bütün insanlığa rehber olan söz ve davranışlarını en çok bilmesi ve içselleştirmiş olması gereken bir kişinin bu sözlerinin, bulunduğu ve temsil ettiği makama yakışmadığı açıktır.

Sevgili peygamberimizin vefatından bu yana geçen sürede, yüce dinimizin şahsi hırs ve emeller için kullanılması sonucunda yaşanmış siyasi çekişmelerin ve bu çekişmelerin sonucunda çekilen acıların açtığı yaraların ne kadar derin olduğu ve günümüzde de İslam toplumunun birliğinin sağlanamamasına neden olduğu bilinmektedir.

Ülkemizde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, onu temsil ettiğine ilişkin kanaat bulunan kurumlara ve bu kurumların kişilerine yönelik saldırıların sık sık yapılmakta olduğu üzüntü ile izlenmektedir.

Merhum İsmail Hakkı KARADAYI’nın görev yaptığı dönemde ülkemizin geleceği ile ilgili gösterdiği hassasiyetlerin ne kadar doğru olduğu da 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile bir kez daha kanıtlanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız birlik beraberliği sağlamak konusunda birinci derecede etkin olabilecek özelliğe sahiptir. Bu nedenle başkanlıkta ve ülkemizin en ücra yerlerinde görev yapan tüm din görevlilerinin bu kurumun saygınlığına zarar veren söylem ve davranışlardan uzak durması gerektiğine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar