Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?  İşte Bağ-kur ve SSK emekli maaşı zam oranları

Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?  İşte Bağ-kur ve SSK emekli maaşı zam oranları
Mayıs ayına ait enflasyon oranı aylık olarak 0,89 değerinde açıklandı. Söz konusu enflasyon değeri yıllık hesaplamaya göre ,59 oranında. Artan enflasyon oranlarına göre SSK üzerinden emekli olan kişilerin alacağı en düşük emekli maaşının 2,575TL olması hedefleniyor.

Her sene gelen enflasyon oranlarına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine maaş zammı yapılıyor. Söz konusu zam Ocak ve Temmuz aylarında verilmekte. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin temmuz ayı maaş zammı ne kadar?

İlan365'te yer alan habere göre, 4 Aylık verilere bakıldığında karşılaşılan manzara %5,46 oranında. Söz konusu oran, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri için %5,46 zamma işaret etmekte. Memur emeklileri içlerinde bulundukları sözleşmeye göre 6 ay için ocak ayında %3 oranında zam alımı gerçekleştirmişti.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Söz konusu tüm durumlar göz önünde bulundurulduğunda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ne kadar zam alacak? Sorusuna karşın kesin cevaplara ulaşabiliyoruz.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri %6,39 oranındaki zammı garanti bir şekilde alma hakkına sahipler. Memur emeklisi, kamu personeli emeklisi için de durumlar benzer oranda. Ocak ayındaki enflasyon oranı %3 değerini geçtiği için %3,39 oranında olan farktan yararlanabilecekler.

 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarına enflasyon oranları da göz önünde bulundurularak zam gelecek. Peki, geçmişteki emekli maaşları ne kadardı? Emekli maaşları ne kadar olacak? Söz konusu oranlar emeklinin yüzünü güldürebilecek cinsten.

Geçtiğimiz Ocak ayında en düşük kamu personeli emekli maaşı 3,021TL civarına kadar yükselmeyi başarmıştı. Haziran ayında enflasyon oranlarında hiçbir değişiklik olmasa bile kamu personeli emekli maaşları 3.214TL’ye kadar çıkabilecek. 

Ocak ayındaki en düşük kamu personel maaşları 3,523TL oranından 3,782TL civarına kadar çıkmıştı. Oluşan farklar ile birlikte söz konusu kamu personel maaşları 4,024TL’ye kadar yükselmeyi başardı.

5 Ay boyunca oluşan “birikmiş” enflasyon oranlarına bağlı kalınarak şu andan itibaren en düşük ve en yüksek emekli maaşları belirlenmiş durumda. En düşük esnaf emeklisi maaşları 1,763TL oranından 1,876TL oranına kadar çıkmayı başardı.

Çiftçi emeklilerinin ayık olarak aldığı para en düşük 1,662TL oranından 1,768TL oranına kadar yükselmesi beklenenler arasında. İş SSK emeklisine gelince durumlar nasıl? SSK Emeklisi zammı ne kadar? SSK emeklilerinin maaşları 2,420TL oranından 2,575TL oranına kadar bir yükseliş sergileyecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar