Emekli amirallerin ailelerini hedef gösteren Hürriyet'e CHP'den çok sert tepki

Emekli amirallerin ailelerini hedef gösteren Hürriyet'e CHP'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli amirallerin bildirisine ilişkin yaptığı konuşmada, "Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" ifadesini kullanmasının ardından Hürriyet gazetesi bildiriye imza atan amirallerin yakınlarını hedef gösterdiği bir haber yayınladı. Bu duruma CHP'den çok sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli amirallerin bildirisine ilişkin yaptığı konuşmada, "Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" ifadesini kullanmasının ardından Hürriyet gazetesi 'darbe bildirisi' diyerek bildiriye imza atan amirallerin yakınlarını isim isim hedef göstermeye başladı.

‘Darbe bildirisi’ yorumunda bulunan Hürriyet gazetesi, 104 emekli amiral arasında CHP üyesi olanlar ve yakınları CHP üyesi olanların da listesi yayımlandı. Haberde, bildiriyi imzalayan İyi Partili Ergun Mengi'ye de dikkat çekildi.

"OPERASYON APARATLIĞI"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Hürriyet'in tweetini alıntılayarak sert tepki gösterdi. Özkan, şu paylaşımı yaptı: "Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız."

"ÖZEL YAŞAMI İFŞA EDİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da söz konusu habere tepki göstererek, "Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak. #Hürriyet, Saray'dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor. E.Amiralleri yazacağına, 15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz. Rte talimat verdi. Hurriyet yerine getirdi E. Amirallerin yakınlarını bir gazete fişliyor Muhabirlik değil muhbirlik yapıyor" dedi.

GERİ ADIM ATTI

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine Hürriyet, Twitter'dan haberle ilgili paylaşımı sildi, haber metninde de düzenlemeye gitti. Haberin başlığı 'Bildiriyi imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı' olarak güncellenirken, bildiriyi imzalayan isimlerin CHP'ye üye yakınlarının da bilgileri çıkarıldı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar