Elon Musk'ın şirketi Space X'te cinsel taciz ve kadın düşmanlığı iddiası!

Elon Musk'ın şirketi Space X'te cinsel taciz ve kadın düşmanlığı iddiası!
Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk'ın sahibi olduğu Space X şirketi cinsel taciz ve kadın düşmanlığı iddialarıyla sarsıldı. Şirketin eski çalışanı olan bir kadın mühendis iddialarını dile getirdiği bir yazı yayınladı.

Elon Musk'a taciz şoku

Eski bir SpaceX mühendisi, dün Elon Musk'ın roket şirketi Space X’i cinsiyetçilikle dolu bir çalışma ortamını teşvik etmekle suçladığı ve dahası cinsel tacize uğradığını iddia ettiği bir yazı yayınladı.

Musk’ın şirketinde Entegrasyon Mühendisi olarak çalışan Ashley Kosak, SpaceX’te çalıştığı sürece cinsel tacize uğradığını, kurum denetçilerinin ve insan kaynakları yetkililerinin iddia edilen olayları görmezden geldiğini söyledi.

The Verge dergisi dünkü haberinde dört eski çalışanın daha Space X'te cinsel tacize maruz kaldıklarını veya tanık olduklarını söylediğini bildirdi. Eski çalışanlar dergiye, davaların üçünde insan kaynaklarının yanıtını yeterli bulmadıklarını söylediler.

SpaceX sözcüleri ve şirketin CEO'su Musk, konuyla ilgili yorum isteklerine henüz cevap vermediler.

Ashley Kosak yazısında, SpaceX'te 2017 yılında stajyer olarak çalışmaya başladığını ve 2019 yılında mühendis olduğunu söylerken, birlikte kaldıkları stajyer lojmanının mutfağındayken bir stajyer arkadaşının ona arkadan dokunduğunu aktarıyor ve bunu amirine ve başka bir iş arkadaşına söylediğini iddia ediyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar