Elektronik sigaralara yasak gündemde

Elektronik sigaralara yasak gündemde
Geçtiğimiz aylarda elektronik sigara nedeniyle gizemli bir hastalık ortaya çıkmıştı ve bu hastalık 5 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Sigara tiryakilerinin bu materyali kullanmaktan tamamen vazgeçmesi için önemli bir durak olarak görülen elektronik sigaralar, aslında göründüğü kadar masum değil. Özellikle de bu tür ürünlerin aromalı olanları büyük bir tehlike olarak görülüyor. ABD’nin Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) elektronik sigara satıcılarını mercek altına aldı.

ABD’nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri (Health and Human Services) Sekreteri Alex Azar tarafından yapılan açıklamaya göre elektronik sigara üreten şirketler ya daha sıkı bir denetim altına alınacak ya da tamamen kapatılacak.

Kuruluşun bu kadar radikal bir karar almasındaki en önemli etkenin ise insanları yanıltmak olduğu söyleniyor. Standart tütünlerin aksine hiçbir zarar vermediği iddia edilen elektronik sigaralar, aslında insan vücudu için son derece tehlikeli maddeler ortaya çıkarıyor. Henüz yeni bir teknoloji olması nedeniyle insanlara ne tür zararlar vereceği net olarak algılanamıyor.

ABD’de bu ürünlerin yasaklanma durumu kesinleşirse muhtemelen dünyanın diğer ülkelerinde de yavaş yavaş yasaklanacak. Bu nedenle elektronik sigaralar için tüm gözler Amerika’daki sağlık kuruluşlarının vereceği karara çevrildi. Sizce elektronik sigaraların yasaklanması sigara tüketimini ne yönde etkileyecek? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar