Elektrik zammına ekonomistlerden ve muhalefetten tepki yağdı!

Elektrik zammına ekonomistlerden ve muhalefetten tepki yağdı!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektriğe yüzde 14.90 oranında zam yaptığını duyurdu. Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan zam haberine farklı kesimlerden birçok tepki geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektriğe yüzde 14.90 oranında zammı, farklı kesimlerin tepkisine neden oldu.

İşte zam haberine gelen yorumlar:

Ekonomist Mustafa Sönmez: "Elektriğe, en son 1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapılmıştı. Bir yüzde 15 daha ama devamı var. EÜAŞ’ın, elektrik dağıtım ve perakende şirketlerine ikili anlaşmalarla sattığı, “toptan” elektriğin birim fiyatı da 20.5 kuruştan 35’e çıktı, artış yüzde 70. Yani yakında haneye yine zam gelecek. Ateş pahası."

Ekonomist Yalçın Karatepe: "Daha bu sabah “ikinci yeni”de zamların beklenen enflasyona göre yapılacağını söylemişlerdi. 8 saat içinde kendini yok eden ekonomi politikası yapmışlar. Gördüğünüz gibi sadece ücret artışlarını beklenen enflasyonun altında tutulacaklar. Yani reel olarak yoksullaşmamız kaçınılmaz olacak."

Dünya Gazetesi yazarı Özcan Kadıoğlu: "Son 20 ay içinde evlerde kullanılan Elektrik Zamları"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Ekonomimiz uçuşa geçti! İktidarın açıkladığı ekonomi paketi meyvelerini birkaç saat içinde verdi ve elektriğe yüzde 14,90 zam geldi. Emeği geçen herkese teşekkürler!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: "IMF’nin iktidara bıraktığı ev ödevlerinden biri de enerji zamlarının otomatiğe bağlanmasıydı. Damadın programını açıkladığı gün yapılan ilk şey de elektrik zammı oldu. Değişim başladı derken kast ettikleri meğerse yeni zamlarmış."

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat: "Damat Berat Albayrak “Ekonomideki her iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtıyoruz” dedi. Birkaç saat sonra elektriğe yapılan yüzde 14.90 zam ile bu iyiliği tüm ülke iliklerine kadar hissetti."

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Celal Şengör: "Elektriğe yine zam gelmiş. Ama çok da önemsemek lazım çünkü ekonomimiz uçuşa geçti."

Birçok kullanıcı da gaz lambası fotoğrafıyla elektrik zammına tepki gösterdi.

İşte o tepkiler:

1-029.JPG3-015.JPG3-015.JPG4-011.JPG5-011.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar