Elektrik faturaları 3 kat zamlı geldi! Vatandaş isyan etti

Elektrik faturaları 3 kat zamlı geldi! Vatandaş isyan etti
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşların evlerinde kullandığı elektriğe 1 Ocak itibariyle zam yapıldığını açıkladı. Vatandaşlar, faturalarını paylaşarak zamlara teki gösterdi. Faturaların 3'e katlandığını ifade eden bir vatandaş "Resmen soygun var kimse ses çıkarmıyor." dedi.

Karar'da yer alan habere göre elektrik tarifesine gelen rekor zam Ocak 2022 faturalarına yansımaya başladı. Vatandaş 3 kat artan elektrik faturasını görünce isyan etti.  150 kWh’e kadar olan ve bunu aşan elektrik tüketimi için getirilen kademeli tarife kamuoyunda 'Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı' olarak nitelendirildi. Zamlı tarife sonrası Ocak 2022 faturalarında 3 kat artan rakamlar vatandaşı isyan ettirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşların evlerinde kullandığı elektriğe 1 Ocak itibariyle zam yaptı. 150 kWh’e kadar olan ve bunu aşan elektrik tüketimi için getirilen kademeli tarifeye göre; mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanmaya başladı.

"ELEKTRİK FATURASI 3'E KATLANDI"

Yüzde 130'a varan meskenlerde kullanılan elektrik zamları vatandaşın Ocak faturalarına yansımaya başladı. Kış mevsiminde ortalama bin lira fatura ödeyen vatandaşın borcu 3 bin lirayı aştı. Sosyal medyada faturalara isyan eden vatandaşlar, "Geçen ay 852,50 tl ödedim bu ay 3,196 tl geldi ortalama kış aylarında 1000 tl gelen elektrik faturası 3'e katlandı resmen soygun var kimse ses çıkarmıyor" yorumları yaptı.

1-317.jpg

2-291.jpg

3-178.jpg4-103.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar