‘Elektriğinizi açık unuttunuz’ uyarısı

‘Elektriğinizi açık unuttunuz’ uyarısı
İstanbul Avrupa Yakası’nda yüzde 55’i mesken, yüzde 40’ı ise ticarethaneden oluşan yaklaşık 38 bin elektrik abonesine ulaşılamıyor.

‘Elektriğinizi açık unuttunuz’ uyarısı

MEHMET SIRIKOĞLU / Günboyu

Kapıları kilitli olan bu abonelerin sayaçları da içeride olduğu için aboneye borç bilgilendirmesi yapmak mümkün olmuyor. BEDAŞ, ileride bir mağduriyet yaşanmaması için söz konusu aboneleri kendileri ile hızla irtibata geçmeye çağırıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda yaklaşık 38 bin abone, kapılarına kilit vururken ’elektriklerini açık unuttu’. İşyerini kapatan ya da ticarete ara veren, konutunu yazlık olarak kullanan veya başka bir yere taşınan abonelerin elektrik sayaçları da iç kısımda olduğu için okuma yapılamıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,8 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), bu durumda olan aboneleri ’kapalı tesisat’olarak sınıflandırırken ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yaklaşık 38 bin abone ile irtibata geçmeye çalışıyor.

%40’I 200 GÜNDÜR KAPALI

BEDAŞ’ın verilerine göre bu abonelerin yaklaşık yüzde 40’ına 200 günden fazla bir süredir ulaşmak mümkün olmadı. Bu abonelerin yüzde 20’sini oluşturan kısmının sayacı 500 günden fazla, yüzde 21’inin sayacı ise 200 günden fazla bir süredir ne yazık ki okunamadı. Kalan abonelere de 50-100 gündür erişim sağlanamıyor. Sayaç yeri kapalı olduğu için erişilemeyen yaklaşık 38 bin tesisatın yüzde 55’ini mesken, yüzde 40’ını ise ticarethane aboneleri oluşturuyor. Sayaç okuması yapılamayan yaklaşık 21 bin mesken abonesinin 12 bine yakınının Silivri, Kumburgaz, Arnavutköy ve Avcılar Bölgesi’nde yer alması, bazılarının ’yazlık’olarak kullanıldığı ihtimalini öne çıkarıyor. Kapalı tesislerde ikinci büyük kalemi ise yaklaşık 15 bin adet ile ticarethaneler oluşturuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar