Elektriği kesilen Selvi Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama

Elektriği kesilen Selvi Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama
Faturayı ödemedikleri için elektrikleri kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, duruma ilişkin ilk açıklamada bulundu. Selvi Kılıçdaroğlu, "Biz ödeyemeyecek durumda değildik. Ama 4 milyon aile var elektriği kesilen. Onlarla dayanışma içinde olalım dedik. İdare edeceğiz önemli değil" dedi.

ELEKTRİKLERİ KESİLEN SELVİ KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medyadan bir açıklama yaparak, faturayı ödemedikleri için elektriklerinin kesildiğini belirtmişti.

Selvi Kılıçdaroğlu da gazetecilerin soruları üzerine, saat 11 sıralarında elektriklerinin kesildiğini belirterek şunları söyledi: "Alışırız, atlatırız o kadar önemli değil. Biz ödeyemeyecek durumda değildik. Ama 4 milyon aile var elektriği kesilen. Onlarla dayanışma içinde olalım dedik. Saat 11 gibi kesildi. İdare edeceğiz, önemli değil."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan''ın ''düşük faiz'' politikası ve hükümet ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) bu doğrultuda attığı adımlar, Türkiye''de hayat pahalılığını özellikle geçtiğimiz eylül ayından itibaren gözle görülür şekilde artırmıştı. Buna rağmen ocak ayında ''kademeli tarife'' adı altında elektriğe kademeli olarak yüzde 50 ila yüzde 125 arasında zam yapılması, ana muhalefet partisi için ''bardağı taşırmıştı.''
Ülkenin çeşitli yerlerinde yurttaşlar protestolar düzenlerken, Kılıçdaroğlu ''Erdoğan zamları geri çekinceye kadar'' hiçbir faturasını ödemeyeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar