Elektriğe zam gelebilir!

Elektriğe zam gelebilir!
EPDK elektrikğe zammı görüçmek için yarın toplanıyor. Sektör bu toplantıdan elektrik fiyatlarına yüzde 10-15 aralığında bir zam kararı çıkabileceğini düşünüyor.

Elektrik faturaları zam beklentisi Ankara'da dile getirilmeye başlandı. Geçen yıl ağustos ayında döviz kurunda yaşanan olağanüstü hareketlilik sonrasında elektrik tarifelerinde aylık artışlar gündeme gelmişti. İzleyen aylarda indirim de yapıldı. Ardından, zamsız bir döneme girildi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ),1 Ekim'e yönelik "toptan elektrik satış fiyatı" konusunda farklı senaryoları içeren bir çalışma yaptığı ve karar mercilerine sunduğu belirtiliyor.

ELEKTRİĞE YÜZDE 10-15 ZAM BEKLENİYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 30 Eylül pazartesi günü toplanacak. Kurul, genelde her hafta perşembe günleri toplanıyor. Bu hafta perşembe günü de bir toplantı yaptı. Pazartesi günü yeniden toplanma kararı aldı. Toplantıda, 1 Ekim'den geçerli gerek toptan, gerek tüketici ya da aboneler yönünden yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak.

Sektör, yüzde 10-15 aralığında bir zammın gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Gözler, yarın yapılacak EPDK'da olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar