Trabzon'da Ali Arslan hobi olarak yaptığı süs tavukçuluğunu mesleğe dönüştürdü!

Trabzon'da Ali Arslan hobi olarak yaptığı süs tavukçuluğunu mesleğe dönüştürdü!
Trabzon'un Tonya ilçesinde Ali Arslan (35), 10 yıl önce hobi olarak beslemeye başladığı süs tavukları ve yumurtalarını, Türkiye'nin çeşitli illeri ile farklı ülkelere satmaya başladı.

Hobi olarak başladı girişimci oldu!

Trabzon'un Tonya ilçesinde plastik doğrama işini yapan Ali Arslan, 10 yıl önce hobi amaçlı süs tavuğu yetiştirmeye başladı. 

Daha sonra süs tavuklarının sayısını zamanla artırarak çiftlik kuran Arslan, gelen talep üzerine Türkiye'nin çeşitli illerine ve farklı ülkelere tavuk ve yumurta satışı yapınca girişimci oldu. Hobisini kazanca dönüştüren Arslan, süs tavuğu yetiştiriciliğinde yaptığı araştırmaları çiftçiliğinde uygulayarak, işinde profesyonelliğe adım attı. Arslan'ın süs tavukları 500 ile 2 bin TL, yumurtaları ise 30 ila 80 TL arasında alıcı buluyor.

sus-tavugu-hobisi-kazanca-donustu-5109-dhaphoto7.jpg

‘YURT DIŞINA SATIŞ YAPIYORUM’

Ali Arslan, hobi olarak başladığı süs tavuğu yetiştiriciliğini kazanca dönüştürdüğünü söyleyerek, "10 yıldır bu işi yapıyorum. Önce yumurta tavukçuluğu ile başladım sonra da süs tavuğu ve diğer kanatlı türlerine geçiş yaptım. Toplamda yüzün üzerinde kanatlı hayvanım var. Bunun yirmiden fazlası cins tavuktur. Satışlarımı anaç, yarka ve civciv olarak yapıyorum. Gönderileri bazen otobüs bazen de kargo ile gönderiyorum. Yurt dışında İran, Irak ve Azerbaycan’da daha fazla talep görüyorlar. Yurt içinde de belirli yerler var. İzmir ve Ege Bölgesi’nde daha fazla satış yapıyorum” şeklinde konuştu. 
 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar