Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem
Elazığ'da dün akşam 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son dakika açıklamasına göre ölü sayısı 22'e ulaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

BAKAN KOCA: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Koca, sabahın erkan saatlerinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Doğanyol'da 4, Elazığ'da 15 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Koca, Malatya'da yaralanan 221 kişiden 5'i dışında tamamının taburcu edildiğini, Elazığ'da da 551 yaralıdan 14'ü yoğun bakımda olmak üzere 50'sinin tedavisinin sürdüğünü aktardı. Koca, "19 vatandaşımızı kaybettik. Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir." diye konuştu.

AFAD: 922 KİŞİ YARALANDI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 184 olduğu belirtildi. Depremde Elazığ'da 15, Malatya'da 4 olmak üzere 19 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, Elazığ'da 560, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 34, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 34 olmak üzere 922 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetlerinin tamamlanarak durumun normale döndüğünün öğrenildiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara destek amacıyla 15 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır. AFAD Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa lojistik depolarından bölgeye, 144 tır ile 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 15 bin 480 battaniye sevk edilmiştir. Türk Kızılay, bölgeye 167 personel, 19 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15 bin 747 battaniye, 5 bin 686 yatak, 1518 ısıtıcı, 2 bin 500 çadır, 193 bin 400 kilogram un ve 3 bin 200 adet gıda kolisi sevk etmiştir."

ELEKTRİKLER KESİLDİ, BİR MAHALLEDE YANGIN ÇIKTI

Deprem felaketinin ardından yurt genelinde vatandaşların yakınlarına ulaşabilmeleri için telefonla aramaları nedeniyle deprem bölgesinde bir süre hatlar kilitlendi. Ayrıca depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde zaman zaman elektrik kesintisinin yaşandığı öğrenildi. Bu arada sarsıntı ile birlikte Elazığ merkezdeki İstasyon caddesi üzerinde 7 katlı bir binanın çatı katında doğal gaz kaynaklı yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

ELAZIĞ VALİSİ KALDIRIM: DEPREM YIKIMA YOL AÇTI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’da depremin merkez ve bazı ilçelerde yıkıma neden olduğunu söyledi. Vali Kaldırım, yaptığı ilk açıklamada, "Maden ilçemizde 5 katlı bir binamız yıkıldı. Oradan 2 kişi kurtarıldı. Enkaz altında 6 kişi var kurtarılmaya çalışılıyor. İl merkezde de 4 tane bina yıkıldı. Ekipler müdahale ediyor. Şu ana kadar oradaki enkazdan da 6 kişi, kurtarıldı. Enkazlardan şu ana kadar 10 yaralı çıkarıldı. Hastanelerde şu anda 225 yaralımız var 2’si ağır yaralı. Önceliğimiz arama kurtarma çalışmaları. Temennimiz daha fazla can kaybının olmaması. İstasyon Caddesi'nde de bir binamızda yangın çıktı ekipler müdahale ediyor. Çevre illerden bütün ekipler sevk edildi. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

MALATYA VALİSİ BARUŞ: 6 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde deprem ile ilgili yaptığı  açıklamada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Vali, Baruş, "Malatya'daki depremde şu ana kadar toplam 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimizde toplam 45 kişi yaralandı" dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA MUHTAR KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Bu arada depremin şiddetli hisseden illerden Kahramanmaraş'ta sarsıntı ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesinin Şerefoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan İnce kalp krizi geçirdi. Muhtar İnce, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Elazığ'da saat  20.55'te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından gece yarısına kadar büyüklükleri 1.8 ile 5.4 arasında değişen 73 artçı sarsıntı oldu. Bu artçı şokların merkez üsleri Elazığ’ın Sivrice ve Baskil ilçeleri ile Malatya’nın Kale, Pütürge, Doğanyol ve Battalgazi ilçeleri olarak tespit edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar