Ekvador Devlet Başkanı Lasso, başkanlık uçağını satışa çıkardı

Ekvador Devlet Başkanı Lasso, başkanlık uçağını satışa çıkardı
Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso Çarşamba günü yaptığı açıklamada, uçağını satışa çıkacağını ve elde edilecek paranın Kovid-19’un ekonomik yansımalarına karşı devlet bütçesine katkı sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Lasso, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,” Başkanlık uçağı LEGACY EMB-135 BJ'nin satışı hemen başlıyor. Verimsiz ve gereksiz harcamaları azaltmak için kamu harcamalarının rasyonelleştirilmesi üzerinde çalışıyoruz” yazarak haberi duyurdu.

UrduPoint News’te yer alan habere göre, Satıştan sorumlu olan Savunma Bakanlığı’nın yönetimiyle elde edilecek para bütçeye gidecek.

KEMER SIKMA POLİTİKASI UYGULANIYOR

Hükümet pandemiye ve ardından ülkenin ekonomisine ağır darbe vuran petrol fiyatlarının çöküşüne karşılık kemer sıkma politikası uyguluyor. Temmuz Temmuz ayı itibariyle kriz, Ekvador hükümetini kamu harcamalarını 4 milyar dolar kısmaya zorladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 8 UÇAĞI VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı envanterinde 8 uçak olduğunu açıklamıştı. Pandemi sürecinde enflasyonun giderek arttığı Türkiye’de kemer sıkma politikası yerine vergiler artırılırken, Covid-19’un ekonomiye verdiği zarar da giderek büyüyor.

KILIÇDAROĞLU: BU İSRAFTIR, LÜKSTÜR, SAVURGANLIKTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz sene Türkiye’nin dünyada en fazla VIP uçağa sahip ülke olduğunu söyleyerek bu uçak filosunun bakımı için milyonlarca dolar harcandığını dile getirmişti;

“Ülkemiz ekonomik kriz ve salgınla mücadele ederken, bir kişinin kullanımında 8 uçağın bulunmasını israftır, lükstür, savurganlıktır. 8 uçak sadece Cumhurbaşkanı'na tahsisli bulunurken, Bakanlıklar, Genelkurmay, Emniyet'e ait VİP uçaklarla birlikte bu sayı 15-16'ları buluyor. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyon için kullanılmalı. Bu krizde yapılması gereken, VİP uçak sayısını azaltmaktır.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar