Ekrem İmamoğlu'ndan ulaşım zammı açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan ulaşım zammı açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 35'lik ulaşım zammını soran vatandaşa, "Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğalgaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi Kapalıçarşı’da incelemelerde bulundu.

Ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zammı protesto eden vatandaş, İmamoğlu’na, “3 yıldır yapılamayan zammı neden yaptınız” diyerek bağırdı.

Sese doğru yönelen İmamoğlu ile vatandaş arasında şu ilginç diyaloglar yaşandı.

“Yüzde 35 neden” sorusunu yönelten vatandaşın yanına giden İmamoğlu, yurttaşa, “Döviz artıyor, mazot artıyor, yakıt artıyor, doğalgaz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım. Onlara da tepki göster” dedi.

İmamoğlu, tarihi çarşının Beyazıt Kapısı’ndan giriş yapmadan önce, İBB’nin gerçekleştirdiği meydan çalışmasında incelemelerde bulundu. Görevlilerden çalışmaların gece boyunca devam ettirildiği bilgisini alan İmamoğlu, bölgedeki esnafın da sorunlarını dinledi. İmamoğlu’na Kapalıçarşı gezisinde İBB üst yönetimi de eşlik etti. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş ve ekibi ile kahvaltıda bir araya gelen İmamoğlu, daha sonra çarşı turuna çıktı.

İmamoğlu ulaşım zammına ilişkin, "Biz keyif almıyoruz. Şimdi zam yapmasam, 1 sene sonra daha kötü durumda. Ulaşımla ilgili, hizmetle alakalı hem standart sorunu var hem başka problemler var. Bir başka konu; biz öğrenciye katkı sunduk.  Şimdi 3 senedir, 4 senedir 3 katrilyon 600 milyara (eski parayla) çıktı ulaşımı sübvansiyonumuz. Niye? Son 1 yılda yüzde 40’ın üstünde sadece yakıt zammı var. Ulaşımla ilgili bakım hizmetlerimiz yüzde 50’nin üzerinde arttı. Ben, hizmet vermek zorundayım" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar