Ekrem İmamoğlu'ndan Soylu'ya jet yanıt

Ekrem İmamoğlu'ndan Soylu'ya jet yanıt
Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu'nun canlı yayında yaptığı eleştirilere cevap verdi. İmamoğlu, "Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçime girmesinde sorun yoktur denilen ve seçilen kişiyi ziyaret ettim" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Süleyman Soylu'ya Pejmürde yanıtı

-Devlet adamlığı diye bir tanımızı var bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor. Sizi dünya dinliyor. Ülke içinde söylenen her cümle bizi ilgilendiriyor. Siyaset alanı dikkatli konuşmayı gerektiriyor.

-Önemsememiştim. Polemikten beslenmiyorum, hala o noktadayım. Söylenen sözler üzücüydü. Bir insanı karalamak hoş bir durum değil.

Süleyman Soylu'dan kayyım sorusuna canlı yayında yanıt

DİYARBAKIR ZİYARETİ

-Bu da bir polemik.

-Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet siteminin seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim. HDP'ye Atatürk portresi hediye ettim. Türkiye'de yaşayan herkese ben istediğimi hediye ederim. Edemeyen utansın. Onlara da tavsiye ederim. Ben burda nasıl konuşuyorsam Diyarbakır'da da öyle konuşuyorum.

YENİKAPI'YA GİDECEK Mİ?

-Benim araçlarla bir fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Benim amacım, bu şehrin israfını engellemek. Bu şehrin tasarruf gücünü arttırmak. Orada araçlar var. Arkadaşlarım teknik raporlarını basınla paylaşacaklar. Benim oraya gidip arabaları göstermem… Niye? Ben, utanıyorum. Onları mı göstereceğim. Utanıyorum yani. O kadar hizmet fazlası aracın bu kurumda varlığının anlamı neydi?

-Niye bazı kurum, kuruluşlara, kişilere, hatta bazı ailelere niye araç tahsis edilsin. O bakımdan açıklayacaklar. Niye araçların uydu takip sistemi belli bir dönemde kayıt altından çıkarılsın? Niye bunlar yapılıyor. Yapılmamalı. Memleketin malı bu. Şehrin 16 milyon insanının malına, biz, gözümüz gibi bakacağız. Bu park niye hizmete açılmamış? Niye? Ne olabilir?

-Şu an ben kendimi üzgün hissettim onun için. 1,5 ayda, burada çalışma arkadaşlarım diyor, ben demiyorum: ‘29 Ekim’e yetiştirelim.’ Çalışanlar dert ediyor; ama yönetenler dert etmemiş. Böyle bir nimeti, 16 milyon insanla ben niye paylaşmayacağım?

-Benim işim, iş üretmek. Çok üretilecek iş var İstanbul’da. Korunacak alanlar var. Bu şehrin israftan kurtarılacak çok nimetleri var, gelirleri var. Bu şehir, gerçekten güzel şeylere aday. O, her şey çok güzel olacak felsefesi çok değerli. Sabah uyandığında 16 milyon hemşehrim, her sabah aynaya baktığında, ‘Her şey çok güzel olacak’ desin. Daha iyisini hedeflesin. Ben, öyle yapıyorum. Her sabah kalktığımda, ‘Her şey çok güzel olacak’ deyip, önüme bakıyorum.

-İstanbul’da, güzel şeyler yapmak için de çalışıyoruz. İstanbul’un da buna uygun çok nimetleri var. 16 milyon insanla paylaşacağım bütün bunları.

-Şahıslardan belediyeye araç kiralayamaz...

'GELİP ARAÇLARINI ALSINLAR'

Yarından itibaren gelip araçlarını alabilirler. Bugün bile başlanabilir. Ben zaten söyledim: Derhal, hemen! En hızlı şekilde alsınlar arabalarını. Çekecek parkları var mıdır, bilmiyorum. raç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak.

-Yakıt masraflarını takip ediyoruz, soruşturuyoruz. O, özel bir durum ama bu araçların yakıt sistemleri de var. Onun için, bir israfı açıklarken, tümüyle açıklanacak. Hem araç yakım bedeli hem de onun yıllık bedeli şeklinde açıklanacak. Bütün bu araçların, belediyemizin anlaşmalı istasyonlarından yakıt alma hakkı var. Böyle de bir acı durum var. Tümüyle bunların hepsi sorgulanacak. İsrafın bedeli, bütüncül olarak sizinle paylaşılacak arkadaşlarımca.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar