Ekrem İmamoğlu'ndan Galata Kulesi işletmesiyle ilgili açıklama

Ekrem İmamoğlu'ndan Galata Kulesi işletmesiyle ilgili açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıkladığı yeni proje ile Galata Kulesi, işletme sözleşmesi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınacak olmasına Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre, Galata Kulesi, İBB’den alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TGC Basın Müzesi’nde düzenlenen “Yaşar Kemal’i Anıyoruz” başlıklı paneli izlemeden önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un İBB işletmesindeki Galata Kulesi’nin ihaleye çıkarılacağı yönündeki soruya, “İstanbul ile ilgili bir karar almak istiyorlarsa, alacaklarsa, turizme katkı sunacaklarsa, en büyük paydaşları, en doğru yol arkadaşları İBB'dir. Yani bizimle görüşmekten, konuşmaktan kaygı duymasınlar, çekinmesinler. Bizim derdimiz; İstanbul turizmi. ‘Bunu alacağız, onu yapacağız’ lafları, tarifleri İstanbul için hoş tarifler değil. Bir bakanlığın, böyle büyük ve kadim bir kentle ilgili karar alma yöntemi de hoş bir model değil. Biz hukuki mücadelemizi vereceğiz” yanıtını verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar