Ekrem İmamoğlu Tiktok hesabı açtı

Ekrem İmamoğlu Tiktok hesabı açtı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Tiktok hesabı açtı. İmamoğlu ilk paylaşımında İstanbulluların yeni yılını kutladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, video paylaşım platformu Tiktok'a üye oldu.

Ekrem İmamoğlu, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Tiktok'taki ilk paylaşımında "Bu şehirde 16 milyon yurtsever insanımızla 2020'ye girerken gerçekten hepiniz için mutluluk, sağlık, başarı, huzur diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun İstanbul" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu yaptığı ikinci paylaşımda ise "Başlattığımız gece ulaşım hizmetinden 1 milyon İstanbullu faydalandı" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımları kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.

imamoglu-tiktok-2.JPG

TİKTOK, TWİTTER'I GERİDE BIRAKTI

Dijital Düşün Derneği, Türkiye'deki sosyal medya uygulamalarının 10 yıllık değişimine ilişkin hazırladığı videoda, Facebook 10 yıldır zirvedeki yerini korurken, son dönemde TikTok uygulaması Twitter kullanıcılarını geride bıraktı.

Son 10 yılda Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısı önemli ölçüde arttı. Bugün Türkiye'deki internet kullanıcılarının %95'i bir sosyal medya platformuna üye. Düzenli olarak haftada birden fazla kez sosyal medya sitesine giriş yapan aktif kullanıcı oranı %67. Günde ortalama olarak sosyal medyada geçirilen zaman ise 2 saat 46 dakika. Türkiye nüfustan bağımsız olarak sosyal medyayı en yoğun kullanan ilk 10 ülke içinde. Hatta Instagram, TikTok gibi uygulamaların kullanımında ilk 3 ülke içinde. Bu oranlar dünya geneli ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar