Ekrem İmamoğlu, Tevfik Göksu’nun trafik eleştirisine yanıt verdi!

Ekrem İmamoğlu, Tevfik Göksu’nun trafik eleştirisine yanıt verdi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tevfik Göksu’nun “Trafik son 6 ayda oluştu” ifadelerine “Çıplak ayakla becerememiş espriyi” şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun “Trafik son 6 ayda oluştu” sözlerine “Herhalde espri yapmak istedi. Ama çimde biraz fazla yürüdü herhalde. Çıplak ayakla becerememiş espriyi” şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde önce Edirkekapı’daki Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda “kış çalışmaları” hakkında bilgi aldı, sonra da Eyüpsultan’a geçerek, 2016 yılının Kasım ayından bu yana inşaatı tamamlanamayan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulundu.

Çıplak ayakla becerememiş espriyi

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da raylar üstünde yanıtladı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun “İstanbul’da 6 aydır trafik sorunu oluştu, 25 yıldır yoktu” yorumuna yanıt veren İmamoğlu şunları kaydetti:

Herhalde espri yapmak istedi. Ama çimde biraz fazla yürüdü herhalde. Çıplak ayakla becerememiş espriyi. Neyse. Halk anlamıştır ne demek istediğini. Benim ona cevap vermeme gerek yok.

Kamu konuları emir beklemez

İmamoğlu, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, İstanbul’daki su sorunu ile ilgili “Bir haftadır çalışıyorum, planlarım hazır talep edilirse, Cumhurbaşkanı’nın emri ile yardım ederiz” şeklindeki sözlerini de şu şekilde yanıtladı;

Eski İSKİ Genel Müdürü, bakan. Kendilerine tavsiyem, elinde bir imkan ya da fırsat varsa hiç bir emir beklemeksizin bizimle diyalog kurabilir. Biz de kendisini ararız. Bu tür acil ve önemli kamu konuları emir beklemez. Benim birinci tavsiyem bu. İkinci konu da şunu unutturmayalım; bir Melen sorunu var ortada. Bakın bugün şu an itibari ile bitmesi gereken yıldan, kendi anonsu ettikleri yıldan 3 yıl geçmiş durumda. Yani 2016’da bitmesi gereken, Aralık’ın ilk haftası diye anons ettikleri bitim tarihi 3 yıl geçti. Niye bitmedi? Hala bitme şansı yok, çünkü ilave yatırım var. O yatırım çıkmalı. Ve bunu konuşuyoruz. Melen bitsin yani.

Yapılan işlere çok teşekkür ediyoruz

Yapılan işlere çok teşekkür ediyoruz. Elbette yapılacak. 25 sene kolay mı? Çeyrek yüzyıl yönetmişsiniz, yapılacak. Alkışlıyoruz, takdir ediyoruz. Ama Melen bitmedi. Bu Melen’in bitmemesinin sorunları, problemleri çözülecek bir an önce hizmete girecek. Yani bu konuda ne bir geciktirme ne bir mali destek konusunda birtakım sıkıntılar olmamalı. Bir an önce aşılmalı. Hangi hata yapılmışsa da sayın Cumhurbaşkanı bunun hesabını sormalı dedim. Başka bir şey demedim. 3 yıl geçmiş açılacak dedikleri tarihten. Onun dışında, dediğim gibi; bize bilgi sunmak isterse, bence emire falan gerek yok, kamu hizmeti bu, kapımız açık. Biz de kendisini ararız. İSKİ Genel Müdürüm kendilerini arar, elindeki bilgileri sorar. Varsa bize bir katkısı zevkle de kullanırız. Yani bu ülkede üretilen her fikir, her güzel anlayışa bizim kapımız ardına kadar açıktır.

Melen devrede değil mi?

Ekrem İmamoğlu “İktidar her söyleminde Melen’in devreye girdiğini söylüyor. Melen’den İstanbul’a su sağlandığı söyleniyor. Melen devrede mi değil mi?” sorusunu da şu şekilde yanıtladı:

Melen’den su basılıyor, ama bizim bahsettiğimiz konu baraj. Melen’den ne zaman su basılıyor? Şu anda basılıyor. Ama yazın ortasında basılamıyor ya da çok minimuma iniyor. Niçin? O dönemde Melen Irmağı’nın suyunun az olmasından. Melen Barajı niçin yapılıyor? Her daim orada su rezervi oluşması için. 30 yıllık bir proje, herkesin bir emeği var. Yani 80’li yıllarda birisi düşünmüş. Sonra birisi bunun devlet planlamadan kararını çıkarmış vesaire vesaire. Gelmiş deniyor ki; 2016’da bitecek. Ve orada su birikecek, en sıkıntılı anda bile İstanbul’a oradan su basılabilecek, en kurak anda bile. Ama şu anda Melen Irmağı gürül gürül aktığı için evet bize oradan da su geliyor. Istırancalar’dan da su geliyor. Herkesin katkısı var. Yani bunda bir sorun yok. Sorun şu: Melen Barajı niçin bitmedi? Bitirilmesi için ne engeller var, hangi konularda engel var? Ve bunlar nasıl çözülecek? Bu konuda hızlıca bize bilgi aktarılsın. Bu kadar basit.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar