Ekrem İmamoğlu, temel atmama törenine katıldı!

Ekrem İmamoğlu, temel atmama törenine katıldı!
Eyüp Sultan'da düzenlenen 'temel atmama' töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tesisin yapılması planlanan bölgede iki bine yakın ağacın kesilmemesini sağladık.  Öte yandan burada 1,5 milyar liralık kamusal zarar önlenmiş oldu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Eyüp Sultan’da düzenlenen temel atmama törenine katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, yapımı iptal edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin kamuya maliyetinin 1,5 milyar lirayı bulacağını ve bu bütçeyi İstanbul’a kazandırdıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Öncelikle tabi 31 Mart’ta seçildik, sonrasında 23 Haziran sürecini atlattık. O süreçte İSKİ’den bazı brifingler almıştım. Dönemin genel müdürü ve ona eşlik eden heyetle beraber; bunu tabi bütün kurumlarda yapmaya çalıştık. Bize özellikle burada yapılan projeyle ilgili özel bir alan ayırarak İSKİ’nin yöneticileri, bu projeyi çok önemli bir proje olarak tanıtmışlardı. Bu projenin çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ve yaklaşık bir milyar 100 milyon liralık bir ihalenin hızlıca yapılması gerektiğini, bu Silahtararağa Atık Su Arıtma Tesisi’nin hızla yapılması gerektiğini bize aktarmıştı. Biz de prensipte büyük çaplı projelerin, ihalelerin süreçlerini bir süreliğine dondurma kararı almıştık.

Daha sonra İSKİ’ye atatdığımız arkadaşlarımız yaptıkları araştırmada çok değerli tespitlerde bulundular. Birincisi, bu alandaki arıtma tesisine İstanbul’un master planına göre ihtiyaç yok.  İkincisi, Haliç’in korunması prensibine göre, arıtılmış olsa bile atık su Haliç’e verilmemelidir. Yapılması planlanan bu arıtma tesisinde arıtılması hedeflenen atık sular Yenikapı ve Baltalimanı atık su tesislerine gönderilecek. Bu tesislerin kapasitesi, 2,5 milyonluk nüfus artışı olsa bile yeterli.

Bu tesisin maliyeti sadece bir milyar 100 milyonla bitmiyor. İleriye dönük maliyet artışları da var.  Göreve geldiğimizden bu yana Eyüp Sultan Belediyesi, bu projenin ilçeye ne kadar büyük zarar vereceğini bize ısrarla söylemişti. Biz hem Kağıthane hem de Eyüp Sultan halkına buradan müjde veriyoruz. Hem güzel doğayı kurtardık hem de yüz binlerce insanın yaşam kalitesini kurtardık. Ayrıca tesisin yapılması planlanan bölgede 2000’e yakın ağacın kesilmemesini sağladık.  Öte yandan burada 1,5 milyar liralık kamusal zararı arkadaşlarım engellemiş oldular.

Biz 6 ayın sonunda İstanbul ile buna benzer konuları paylaşacağız. Kamunun denetimsizliği, kamunun faydalı yatırımlar yerine bir takım siyasal kavramlar üzerinden yatırım yapma ile yaratılan engellediğimiz isfafı ve kente kazandırdığımız bütçeyi paylaşacağız. Vatandaşlarımızı çağırmadık ama bu ağaçların yaprakları beni çılgınca alkışlıyor haberiniz olsun.  Biz bu süreci ihale için fiyat teklifleri alınmak üzereyken iptal ettik."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar