Ekrem İmamoğlu, müjdeyi verdi!

Ekrem İmamoğlu, müjdeyi verdi!
İBB Başkanı İmamoğlu, kendisine yöneltilen metro sorularına, “Yaklaşık 17-18 senedir Beylikdüzü’ne metro meselesi konuşuluyor, ama ne yazık ki bugüne kadar bir adım atılmadı. İnşallah bir buçuk iki sene içerisinde bu metronun ihalesini yapacağız" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan yabancı ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Önce seyahati hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu daha sonra soruları cevapladı. “Türk büyükelçilerimize teşekkür etmek istiyorum. Paris, Berlin, Londra, Kopenhag büyükelçilerimize ve Strasbourg daimi temsilcimize gösterdikleri yakınlık ve ilgi için çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan İmamoğlu, Paris, Kopenhag, Strasbourg, Berlin ve Londra’ya yaptığı yurt dışı gezilerinde finans çevreleriyle yaptığı temaslarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

“BİZZAT ŞAHSEN DİLE GETİRDİM”

MilliGazete'nin haberine göre, devlet bankarının kendilerine mesafeli durduklarını belirten İmamoğlu “Göreve geldiğimizde gördük ki, İstanbul’da başta metro projeleri olmak üzere, çok sayıda yatırım, finansman ihtiyaçları nedeniyle iki yıldır durmuştu. Türkiye’deki mevcut ekonomik kriz sebebiyle, ülkede kaynak bulma konusundaki zorluklardan ötürü yeniden başlamanın zor olduğu düşünülüyordu. Açıkça söylemem gerekir ki, devlet bankaları ne yazık ki İBB’ye, göreve başladığımız andan itibaren gördük ki, mesafeli duruyorlar. Bu üzücü. Ankara’dan finansman ihtiyacımıza dönük acil çözümler gelemeyeceğini gördük. Bunu, kurum temsilcilerine de bizzat şahsen dile getirdim” dedi. İmamoğlu, kendisine uygulanan ambargoyu kırmak ve İstanbul’un yarım kalmış projelerini de devam ettirmek için Avrupa’dan kaynak arayışına girdiklerini ve  bunda da başarılı olduklarını söyledi.

“1,5-2 YIL İÇERİSİNDE İHALESİNİ YAPACAĞIZ”

İmamoğlu, metrolarla ilgili, Beylikdüzü metro projesinin ihalesinin 1,5-2 sene içerisinde yapılacağını söyledi. Devlet bankalarının kendilerine mesafeli durduklarını belirten İmamoğlu “Yaklaşık 17-18 senedir Beylikdüzü’ne metro meselesi konuşuluyor, ama ne yazık ki bugüne kadar bir adım atılmadı. İnşallah bir buçuk iki sene içerisinde bu metronun ihalesini yapacağız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar