Ekrem İmamoğlu İBB'nin 2020 bütçesindeki önceliğini açıkladı!

Ekrem İmamoğlu İBB'nin 2020 bütçesindeki önceliğini açıkladı!
Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarının 3. Birleşiminde 2020 bütçesindeki önceliğinin ulaşım ve metro olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarının 3. Birleşimi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde Saraçhane binasında yapıldı.

ÖNCELİK METRO VE ULAŞIMA!

İmamoğlu, “2020’de 10 milyar lira civarında net bir yatırım yapıyor olacağız. İstanbul’a ve İstanbulluya hizmet etmek için, projeler yapabilmek için geçmişten, bizden önceki yönetimlerden devraldığımız borçları ödeyebilmek için bütçemize desteğinizi bekliyoruz. Bizim yatırım önceliklerimizde, hem stratejik planda ortaya çıkan 16 milyon İstanbullunun iradesinin, hem de bizim yönetim anlayışımızın izlerini görebilirsiniz. Ulaşım, çevre ve kent yoksulluğu ile mücadele bizim asli yatırım önceliklerimiz arasında. Keza sağlık ve sosyal hizmet yatırımları, afet ve risk yönetimi ile eğitim ve kültür yatırımları bizim en önemli alanlarımız olacak” şeklinde konuştu.

"2020 YILINDA 10 MİLYAR LİRALIK YATIRIM BÜTÇESİ PLANLADIK"

Yatırımlarda en büyük payı ulaşıma ve metroya ayırdıklarını vurgulayan İmamoğlu, şu şekilde konuştu: “2020 yılında 10 milyar liralık yatırım bütçesi planladık. Kredi ödemelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Vadesi geçmiş borçların ödemesine devam edeceğiz. İBB’nin finansal kamburunu engelleyip denk bütçe yapacağı günlere hızlıca erişmek istiyoruz. Umarım önümüzdeki yıl 16 milyon İstanbullu adına en doğru kararı verir ve doğru bir bütçeyi yönetiyor oluruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar