Ekonomistler Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses'ten açıklanan asgari ücret rakamlarına ilk tepki

Ekonomistler Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses'ten açıklanan asgari ücret rakamlarına ilk tepki
2021 yılı asgari ücretinin 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmesinin ardından ekonomistler Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses açıklanan rakamlara sert tepki gösterdi. 

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

2021 yılı asgari ücret tutarı net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Ekonomistler Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses açıklanan rakamlara sert tepki gösterdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu son toplantısının ardından 2021 yılı asgari ücret rakamlarını açıkladı. 

Buna göre; 2021 yılı asgari ücret tutarı brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş oldu. Evli ve çocuklu bir çalışan için belirlenen rakam ise 3 bin 313 lira 72 kuruş oldu.

Açıklanan rakamlara ekonomistler Mustafa Sönmez ve Uğur Gürses'ten sert tepki geldi.

"GIDADAKİ ENFLASYONU KARŞILAMAYACAK ARTIŞ"

Ekonomist Mustafa Sönmez, Türk İş'in asgari ücret belirleme sürecindeki sözlerini hatırlatarak, "Türk iş, 3000 tl nin altı olmamalı diyordu. 175 tl altı. Ne yapacak? Hiç! Gıdadaki enflasyonu karşılamayacak bir artış. Vicdanlar kara, insaf, izan kör" ifadesini kullandı. 

Asgari ücretin aylık 500 TL, günlük 17 TL artırıldığını belirten Sönmez, "2825 tl asgari ücret, Türkiye’de 10 milyon işçinin ortalama ücreti. 1 aileye 2 asgari ücret girmiyorsa, mutfak, barınma, ulaşım masraflarını karşılamak olanaksız. Evine değil asgari ücret, 1 tl götüremeyen 10 milyon işsiz var" diye konuştu.

"10 KURUŞLUK YUVARLAMAYI BİLE..."

Ekonomist Uğur Gürses de belirlenen rakamlara tepki göstererek, "Asgari ücret 2825.90 TL olarak belirlenmiş. Sözleşmelerle dövize endeksli hasılat garantilerini gözünü kırpmadan verebilen siyasetçiler, 10 kuruşluk yuvarlamayı bile yapamamış" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar