Ekonomist Mahfi Eğilmez'den lise mezunlarına kötü haber!

Ekonomist Mahfi Eğilmez'den lise mezunlarına kötü haber!
Ekonomist Mahfi Eğilmez, YouTube'da ekonomist Atilla Yeşilada’nın konuğu olarak korona virüs sonrası çalışma hayatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eski Hazine Müsteşarı Ekonomist Mahfi Eğilmez, ekonomist Atilla Yeşilada’nın YouTube'na konuk oldu. Kendisine sorulan soruları cevaplayan Eğilmez gelecekte iş hayatı ile ilgili tespitlerde bulundu. Kanalda, Eğilmez, “Korona virüs salgını sonrası işsizlik sorunu görüyor musunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İSTİHDAMDA CİDDİ DÜŞÜŞLER OLACAK"

"İşsizlik sorunu Sadece salgınla ilgili değil ama dünyada bir çok şey değişiyor. Dijitalleşme artık iyice arttı. Bir çok kişi artık evinden yönetiyor. Bazı işlere gerek olmadığı belki ortaya çıkmaya başladı. e-ticaretinde etkisi var salgının da etkisi var. İstihdamda ciddi düşüşler olacağını düşünüyorum”

"LİSE MEZUNLARINA İHTİYAÇ DUYULMAYACAK"

Eğilmez, "Ücret farklılıklarının daha büyüyeceğini tahmin ediyorum. Şuanda dünyada artık niteliksiz iş gücüne çok az ihtiyaç kaldı. Çok ciddi bir eğitime gerek kalmayan insanlarla çok iyi eğitilmiş insanlar arasında oluşacağını düşünüyorum. Yani ara bilgi, ara eğitim, lise mezunu elemana mesela ihtiyaç duyulmayacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar