Ekonomist Mahfi Eğilmez dolar için kritik tarihi hatırlattı

Ekonomist Mahfi Eğilmez dolar için kritik tarihi hatırlattı
Dolar kuru tekrar yükselişe geçerken Merkez Bankası'nın faiz yükseltip yükseltmeyeceği merak konusu oldu. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez ise dolar kurundaki artışın nedenini açıklayarak 19 Kasım tarihine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından dolar kurunda yaşanan düşüş yeni haftada yerini yükselişe bıraktı. 

7 lira 61 kuruştan güne başlayan dolar kuru yükselişe geçerek 7 lira 74 kuruş seviyesini gördü. Dolar kuru Kasım ayına 8 lira 52 kuruş seviyesinden girmişti. 

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dolar kurunun yükselişini değerlendirdi. 

FAİZ BEKLENTİSİ 

Dolar kurundaki yükselişin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan ekonomist Mahfi Eğilmez, "Piyasa geçen haftaki açıklamaları 400 - 500 baz  faiz artırımı yapılacak şeklinde algıladı ve USD/TL kuru 8,52'den 7,68'e düştü. Bu hafta başında "ya o kadar artırmazsa?" endişesi başladığı için kur yine yükselişe geçti ve 7,70'in üzerine çıktı. 19 Kasım ilginç bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

İŞTE O PAYLAŞIM: 

mahfi-tweet-001.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI 19 KASIM'DA AÇIKLAYACAK

Merkez Bankası'nın Kasım ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısı 19 Kasım’da gerçekleştirilecek. Faiz kararı 19 Kasım 2020 Perşembe günü açıklanacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar