Ekonomist İbrahim Kahveci'den çok konuşulacak Berat Albayrak yazısı: Yönetim koltukları boşaldıkça...

Ekonomist İbrahim Kahveci'den çok konuşulacak Berat Albayrak yazısı: Yönetim koltukları boşaldıkça...
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin,  “Yönetim koltukları boşaldıkça ülkemiz daha güzel oluyor” yorumunu yaptı. İbrahim Kahveci, yaşanan gelişmelere ilişkin, "Piyasalar Türkiye’nin mecburen demokrasiye yaklaşma sürecini şimdiden mi satın alıyor" diye sordu.

Karar gazetesinin ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından sert düşen dolar kuruyla ilgili “Yönetim koltukları boşaldıkça ülkemiz daha güzel oluyor” yorumunu yaptı.

ABD’deki seçimin dünyada demokrasi rüzgarı estireceği görüşünü dile getiren Kahveci, buna Ankara’nın dahil olacağını belirterek “Belki de piyasalar Türkiye’nin yeniden ve mecburen demokrasiye yaklaşma sürecini şimdiden mi satın alıyor?” diye sordu.

"ERKEN SEÇİM GELİR Mİ?"

Kahveci, bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın istifası ile erken seçimin gelebileceğini ima etti:

Bir kaç aydır dile getiriyordum: “AK Parti seçime ekonomi koltuğunda Berat Albayrak varken gitmez” diyordum. Ne zaman seçim olacağını Berat Albayrak’ın koltuğu bırakması ve bıraktırılması ile anlarız diye izah ediyordum. Ve olay oldu.  Acaba erken seçim gelir mi?  

"DEMOKRASİYE NE KADAR YAKLAŞABİLİRİZ"

“Mevcut baş düşünce ile bu ülkede kalıcı iyileşme asla olamaz” ifadesini kullanan Kahveci, şöyle devam etti:

Yabancı sermaye çekemiyoruz ve ‘vurgun’ dışında da çekemeyiz. Çünkü ülkemizde temel değerler ortadan kalkmış durumda. Bekleyip göreceğiz...  ABD seçimlerinden sonra Dünya’da daha çok demokrasi rüzgarı esecektir. Bu rüzgar elbette bizi de etkileyecek. Acaba demokrasiye ne kadar yaklaşabiliriz? Bu da önemli bir detay.   Belki de piyasalar Türkiye’nin yeniden ve mecburen demokrasiye yaklaşma sürecini şimdiden mi satın alıyor? Kim bilir? 

"ERDOĞAN'IN HABERİ YOKMUŞ"

Karar yazarı, Albayrak’ın istifasının ardından dolaşan söylentileri şöyle değerlendirdi:

Dolaşan söylentilere göre bazı ekonomik verilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi yokmuş. Ve bu nedenle MB Başkanı değişirken, Berat Albayrak’ın istifa süreci yaşanmış.  Bakınız, konu hakkında Sayın Erdoğan’ın açıklamaları nettir: “Ekonominin patronu benim. ben” demiştir. Ve kendisinin asıl alanının ekonomi olduğunu söylemiştir.   Bu sözlerden sonra ekonomiden haberi yokmuş söylentisi oldukça vahim bir durumdur.  O vakit gerçekten Ülkenin yönetilmediğini anlamış olmuyor muyuz? 

Kahveci, yazısını “Her halükarda şu ana kadar yaşananlar şunu net olarak göstermiştir: Yönetim koltukları boşaldıkça Ülkemiz daha güzel oluyor. Acaba seçmen buna ne diyecek? İşte onu da yakında görürüz” diyerek sonlandırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar