Ekonomik sıkıntılar yaşayan öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması

Ekonomik sıkıntılar yaşayan öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması
Rize'de askıda ekmek projesi ile aynı mantığa sahip olan sistem sayesinde maddi zorluk çeken öğrencilere yardımcı olunmaya çalışılıyor.

Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir yardımlaşma ağı bulunuyor. "Askıda ekmek" olarak isimlendirilen bu sistem, bazı vatandaşların belirli sayıda ekmeğin parasını ödeyerek, bu ekmeklerin ihtiyaç sahipleri tarafından ücretsiz bir şekilde alınmasını sağlıyor.

Rize'de daha çok öğrencilerin kullandığı bir fotokopi merkezi ise bu yardımlaşma ağının kapsamını genişletmeye karar verdi. "Askıda fotokopi" uygulamasını hayata geçiren Selim Kandemir isimli vatandaş, bu sayede eğitim hayatını sürdürmeye çalışırken zorluk yaşayan öğrencilere nefes olacak gibi görünüyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, askıda fotokopi uygulaması, askıda ekmek ile aynı mantığa sahip. Durumu iyi olan vatandaşların yaptığı bağışlar, durumu iyi öğrenciler tarafından ücretsiz ders notu haline geliyor. "Bu işletmede askıda fotokopi çekimi uygulanmaktadır." ifadesini duvarına asan işletmeci, başlattığı projeden umutlu gibi görünüyor. Üstelik Rizeliler, bu uygulamaya ciddi anlamda destek vermeye başlamış durumdalar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar