Eğitim Sen, okullarda görülen vakaları açıkladı

Eğitim Sen, okullarda görülen vakaları açıkladı
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, yüz yüze eğitime başlanmasının ardından 25 öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Sendika, "Eğitim emekçilerinin iki doz aşısı tamamlanmadan okulların açılmış olması MEB’in kamusal sorumluluğu yerine getiremediğinin bir göstergesidir" dedi.

Eğitim Sen'den vaka sayıları açıklaması

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) korona virüs salgını sürecinde yeniden başlanan yüz yüze eğitim döneminde okullarda görülen korona virüs vakalarını açıkladı.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre köy okullarında eğitimin başladığı 15 Şubat tarihinden 5 Mart tarihine kadar geçen sürede tespit edilen vakalara ilişkin sayıları kamuoyuna duyuran sendikanın açıklamasında, "Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durum kaygılarımızı artırmaktadır” denildi.

"SAĞLIK GÖREVLİSİNE GEREK VAR"

Eğitim Sen’in açıklamasına göre okulların yeniden açılmasıyla birlikte korona virüs testi pozitif olan öğretmen sayısı 25 olarak tespit edildi. 23 öğrencide de korona virüsü görüldüğünü belirten sendika bu dönemde kapatılan okulların adını da duyurdu.

Kalabalık okullarda öğretmenler odası sayısının, öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için bir çalışma yapılmadığı belirtilen açıklamada, “Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma da yürütülmemiştir. Salgınla mücadeleye uygun, sağlıklı ulaşım konusunda bir düzenleme yapılmamıştır” denildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar