Edirne'de taşan Tunca Nehri bir kişiye korku dolu anlar yaşattı!

Edirne'de taşan Tunca Nehri bir kişiye korku dolu anlar yaşattı!
Edirne'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle, 208 metreküp/saniyeye yükselen Tunca Nehri’ndeki alarm seviyesi, turuncudan kırmızıya yükseltildi. Nehrin taşması sonucu Hatipköy ile Büyükismailce köyleri arasındaki kara yolunda aracıyla mahsur kalan bir kişi ise, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Edirne’yi 3 gündür etkisi altına alan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi, su baskınlarına neden oldu. Bulgaristan’daki yağışlarla birlikte Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri yükseldi. Meriç Nehri’nin debisi Kirişhane İstasyonu’nda 769 metreküp /saniyeye yükselirken, sarı alarm verildi. Tunca Nehri’nin debisi ise 208 metreküp/saniyeye yükselirken, alarm seviyesi kırmızıya yükseltildi.

SUDAN KENDİ İMKANLARI İLE KURTULAMADI 

Bulgaristan sınırındaki Tunca Hudut Bölüğü’ne minibüsüyle yemek götüren bir kişi ise, Hatipköy-Büyükismailce köyleri arasındaki yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 1,5 metre yükselen sudan kendi imkanlarıyla kurtulamayan sürücü, aracının üzerine çıkarak yardım istedi. AFAD ekipleri, bölgeye botla giderek, adı açıklanmayan kişiyi kurtardı.

ghjdgh.jpg

BELEDİYE EKİPLERİ ÖNLEM ALDI 

Tunca Nehri’nin taşması sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi, sular altında kaldı. Köprülerin de suyun altında kaldığı bölgeye girişler, kapatıldı. Balıkçıların kayıklarla gezdikleri Sarayiçi'nde belediye ekipleri önlem aldı.

YOL ŞERİT ÇEKİLEREK KAPATILDI

Binlerce dönüm arazinin suyla dolmasına neden olan Tunca Nehri'nin taşmasıyla Edirne'den Büyükdöllük, Muratçalı, Değirmenyeni, Yolüstü, Hatipköy ve Suakacağı köylerine giden yol, trafiğe kapatıldı. 6 köye ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar