EDHO'da usta oyuncuya duygusal veda!

EDHO'da usta oyuncuya duygusal veda!
Geçtiğimiz hafta 61 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu için rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde veda sahnesi hazırlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü akciğer hastalığı ile mücadelesini kaybederek hayatını kaybeden Tarık Ünlüoğlu için son olarak yer aldığı ATV'nin sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da veda sahnesi hazırlandı, dün yayınlanan 142. bölümünde Ünlüoğlu'nun unutulmaması herkesi duygulandırdı. 

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ünal Kaplan karakterine hayat veren usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, geçtiğimiz hafta akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu'nun canlandırdığı Ünal Kaplan'ın özel sahneleri ise son bölümde ekrana geldi. Çakırbeyli ailesi Kaplan'ın ölümüyle yıkıldı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Ünal Kaplan'ın ölümüyle yıkılan Hızır, odasına geçerek gökyüzüne bakar ve Kaplan ile olan eski anılarını hatırlar. 

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu için hazırlanan özel veda sahnesi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Tarık Ünlüoğlu ile beraber rol alan Oktay Kaynarca, yakın dostu olan Tarık Ünlüoğlu'nun veda sahnelerini sosyal medya hesabı Instagram'dan "İyi uykular" notuyla yayınladı. 

Peki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin son bölümünde neler yaşandı?

Hızır, yaptığı son infazla, bir ganimet ele geçirerek başarıya ulaşmış olsa da Amerikalı düşmanlarının radarına girmekle büyük bir risk aldığının farkındadır. Bunun üzerine düzenlenen toplantıda, masanın yeni üyesi olarak takdim edilen Behram'ın sadakati teste tabi tutulacaktır. 

Birlikte yol alıp alamayacaklarından emin olmak isteyen Hızır, Behram'a, daha önce birlikte çalıştığı örgütlerle savaşması emrini verir. Feyyaz'ın gözünü korkutacak olan bu sınavın sonucu, tüm masa üyelerinin hayatını etkileyecektir.

Haşmet, centilmence savaşmayarak, ailenin kadınlarına dokunma cüreti gösteren Meftunlarla ilgili öğrendiklerini Hızır'dan saklayamaz. Hızır ise öğrendiği bu gerçek karşısında sessizliğini korusa da, emri uygulayan Bülent Meftun'un cezası tabii ki kesilecektir. 

Böylece Çakırbeyliler ve Meftunlar arasında geçen sessiz savaşta durumlar bir süreliğine eşitlenir. Hızır dört bir taraftan saldırmaya çalışan düşmanlarının arkasına aldıkları Altan'la da karşı karşıya gelir. Ünal Kaplan'ın öldüğünü öğrendiği bu karşılaşmada, vatanını, milletini satan bir hain olmak yerine, bir haininin namlusunun ucunda korkusuzca can verebileceğini bir kere daha kanıtlayacaktır.

Ne olmuştu?

Hastalığı nedeniyle EDHO'dan ayrılmıştı: Tarık Ünlüoğlu geçtiğimiz ay akciğerinde meydana gelen problem nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Hemen ardından da reyting rekortmeni diziden ayrılmıştı. Ünlü oyuncuya hastalık sürecinde en büyük desteği eşi Gülenay Kalkan, veriyordu.

Erken teşhis konulmuştu: Enfeksiyon ve bronşlardaki lekeler nedeniyle geçtiğimiz sene tedavi gören Tarık Ünlüoğlu'nun eşi Gülenay Kalkan, eşinin sağlık durumu hakkında şunları söylemişti:
- "Çok erken teşhis konulmuştu. Bu tür olaylarda motivasyon ve neşe çok önemli. Tarık’ta da hepsi var. Onun neşesi asla eksilmez ve çok mutlu. Allah her hastaya şifa versin. Tarık, atlattı çok şükür”.

Keyfim yerinde: Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, geçtiğimiz yılbaşında da her şeyin yolunda olduğunu söylemişti. Ünlüoğlu, “Ocak ayından sonra son tetkikler yapılacak. Ama gayet sağlıklıyım ve keyfim yerinde. Bir sorun yok” diyerek güzel haberi vermişti. 

Neden öldü?

61 yaşında bir süredir akciğer hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören Tarık Ünlüoğlu, yaşam mücadelesinde yenik düştü. 

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu için ilk tören İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda gerçekleşti, son yolculuğuna uğurlandı.

Tören için salona giren Gülenay Kalkan eşinin tabutunu gördüğü anda dağıldı. Hıçkırıklarla ağlayarak sahneye çıkan Gülenay Kalkan tabuta sarılıp gözyaşı döktü. 

Usta sanatçının eşi gazetelere ilan vererek eşine bir veda mesajı gönderdi. Gülenay Kalkan, vedasında şu sözlere yer verdi:

Acı kaybım
Tarık'ım, can yoldaşım,
Bir masal yaşadım seninle...
Tadı kaldı dilimde...
Güle güle sevgilim
GÜLENAY'IN

İşte duygulandıran veda sahnesi...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar