Fahiş kira zamlarına engel geliyor! e-Devlet'ten yeni uygulama

Fahiş kira zamlarına engel geliyor! e-Devlet'ten yeni uygulama
Kira fiyatlarında yaşanan önlemez yükseliş için yeni önlemler devreye alınmaya devam ediliyor. 4 bakanlığın yaptığı görüşmeden kira artışları için ihbar hattının yanı sıra farklı önlemler de çıktı. Bu önlemler arasında yer alan e-Devlet kira zammı uygulaması ise oldukça dikkat çekti. İşte e-Devlet'in yeni uygulaması hakkında merak edilenler...

FAHİŞ KİRA ZAMLARINA e-DEVLET ENGELİ! YENİ UYGULAMA BELLİ OLDU

 e-Devlet''e yeni kira uygulaması geliyor. Artık oturduğunuz eve ne kadar kira zammı yapılabileceğini öğrenebileceksiniz. Bunun yanı sıra kiracılar, yüksek kira zamların karşı neler yapabileceklerini e-Devlet üzerindeki kira uygulaması sayesinde öğrenebilecek.

KİRACILARA BÜYÜK KOLAYLIK

tv100''de yer alan habere göre, kiracıları sevindiren gelişme bakanlıkların yaptığı toplantı sonrası belli oldu. Toplantının ardından e-Devlet''e yeni kira uygulaması geleceği belli oldu. e-Devlet''e eklenecek kira zammı rehberi ile kiracılar, oturdukları eve en fazla ne kadar zam yapılabileceğini öğrenebilecek ve fahiş kira artışına karşı tedbirini alabilecek.

ÖNÜMÜZDEKİ AY HAZIR

Kiracılar e-Devlet kira uygulaması ile kiraya istenilen zam yapılmadığı durumda evden çıkmak zorunda kalıp kalmayacaklarını sorgulayabilecek. Ev sahipleri de e-Devlet üzerine eklenecek kira uygulamasında belirtilen zam oranına uymak zorunda kalacak ve bu oranın üzerine çıkamayacak. 

ŞİKAYET HATTI DA GELİYOR

Kiracılar böylelikle fahiş zam yapan ev sahiplerini buraya şikayet edebilecekler. Kiracıların şikayetleri üzerine ev sahipleri takibe alınacak. Kiracılar bu sayede haklarını savunabilmek için ilgili uzmanlardan hukuki yardım alabilecek. e-Devlet yeni kira uygulamasının önümüzdeki ay hazırlanması bekleniyor. Hazırlanan uygulama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a sunulacak ve hayata geçirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar