Eczacılardan eleştirilere yanıt: Sessiz kalmayacağız

Eczacılardan eleştirilere yanıt: Sessiz kalmayacağız
İstanbul Eczacı Odası, maske başta olmak üzere kendilerine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada sosyal medyadaki "itfira ve küfürlerle" ilgili yeni sağlıkta şiddet yasası kapsamında şikayette bulunulacağı bildirildi.

Eczacılardan tepkilere yanıt

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu, eczacıların eczanelerinde veya sosyal medyada uğradıkları saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Bu saldırıları gerçekleştiren, iftira, küfür ve hakaretlerle sosyal medyada ve aynı düşmanca hislerle haber kanallarında paylaşanlar hakkında İstanbul Eczacı Odası olarak Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamında suç duyurusunda bulunacağımızı ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulundan eczanelerden ücretsiz maske verilirken yaşanan sorunlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ve dünyanın mücadele ettiği Covid-19 pandemisinde 5 meslektaşlarının ve 1 eczane teknisyeninin kaybedildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bu süreçte hastanelerin birçok servisinin poliklinik hizmeti veremiyorken, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) kısıtlı sayıda hasta bakılırken, eczacıların raporlu kronik hastaları başta olmak üzere ilaç ve sağlık hizmetini 7/24 canları pahasına sürdürdükleri belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar