Düzce'de antik kent kazılarında bebek iskeleti bulundu

Düzce'de antik kent kazılarında bebek iskeleti bulundu
Düzce’nin Konuralp bölgesindeki, Batı Karadeniz’in tek antik kenti Prusias ad Hypium Antik Kenti kazıları sırasında bebek iskeletinin bulunduğu bir mezar ve su arkı bulundu. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, "Çalışmalarımız devam ediyor. Restore edeceğiz" dedi.

Antik kent kazılarında bulunanlar şaşırttı!

Kazı ekipleri, bebek kemiklerini bularak koruma altına alarak, kemiklerin hangi döneme ait olduğuna dair incelemeler yapmaya başladı. Düzce Belediyesi’ne ait kazı ekibi kaldırılan toprağın ardından bir heykel kaidesini de ortaya çıkardı. Arkeologlar, bronz olduğunu tahmin ettikleri heykelin paganlıktan Hristiyanlığa geçiş döneminde yok edilmiş olabileceğini ifade etti.

duzcedeki-antik-kent-kazilarinda-bebek-mezari-ve-su-arki-bulundu-7583-dhaphoto2.jpg

 

Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kent Tiyatro alanında yapılan kazı çalışmalarını inceleyen Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, açıklamalarda bulundu. Düzce ve Türkiye’nin uzak tarihi için önemli bir yere sahip olan Antik Tiyatro’da kazı çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Özlü, "Kazılarda büyük bir mesafe kat ettik. Yaptığımız son kazılarda bir çocuk iskeleti bulundu. Bir su arkına da rastladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Burasını Batı Karadeniz'in çok güzel bir antik kenti olarak ortaya çıkartacağız. Restore edeceğiz" dedi.

 

duzcedeki-antik-kent-kazilarinda-bebek-mezari-ve-su-arki-bulundu-7583-dhaphoto3.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar