Düzce depreminin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama

Düzce depreminin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan flaş açıklama
İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli'nin açıklamasına göre deprem 5.2 büyüklüğünde, merkez üssü ise Düzce Çilimli. Deprem 13.3 kilometre derinlikte kaydedildi.

Daha sonra AFAD'dan gelen açıklamada merkez üssü Düzce olarak belirtilen depremin 5 büyüklüğünde gerçekleştiği kaydedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Düzce. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Haber Global'e yaptığı değerlendirmede "12 Kasım depremini yeni andık. Gölcük depremi Düzce depremini tetiklemişti. 5,6 ve 5,7 büyüklüğünde bir depremin o bölgede eksik kaldığını, bundan 20 yıl önceki hesaplarla belirlemiştik. O bölgede de Kilimli kırığı vardır. Bugün olan deprem 1999 depreminin devamıdır. O gün boşalmayan, boşalmasını beklediğimiz enerjinin gecikmeli olarak boşalmasıdır. Bundan sonra daha büyük bir deprem olmasını çok şaşırtıcı bulurum. Böyle bir beklenti içinde değilim. O bölge rahatlamıştır. 5.3'lük bir deprem, yıkıcı bir deprem değil" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar