"Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız"

"Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız"
Kaz Dağları'ndaki siyanür ile ilgili tartışmalar devam ederken, sosyal medyada paylaşılan ve 15 yıl önce çekilen bir dizinin bir bölümünün olduğu video dikkat çekti.

Türkiye'de haftalardır Kaz Dağları'ndaki doğa katliamı gündemden düşmüyor.

Kaz Dağları'ndaki, Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından Çanakkale'nin Kirazlı köyünde yürütülen altın madeni projesinde, siyanürle yapılacak ayrıştırma faaliyeti de tepki çekti.

Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklamasında, “Siyanür iddialarının doğru olmadığını uzmanlar söylüyor” derken, Alamos Gold’un CEO’su John McCluskey de siyanürün çıkarma işleminin son bölümünde kullanılacağını ifade etmişti.

Siyanür ile ilgili tartışmalar devam ederken, sosyal medyada paylaşılan bir video dikkat çekti. Başrollerinde Kenan Işık, Haluk Bilginer, Haldun Dormen ve Ali Sunal’ın oynadığı “Sayın Bakanım” adlı 2004 tarihli eski diziden bir bölüm paylaşılıyor. Videonun ilgili bölümünde, bir milletvekili madende siyanür ile arama yapılacağını ifade ederken, Bakan rolündeki Kenan Işık buna itiraz ediyor ve madende hidrosiyanik asit tuzu kullanılacağını söyler. Milletvekili de hidrosiyanik asit tuzunun, siyanür olduğunu anlatır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar