Dünyayı umutlandıran koronavirüs açıklaması

Dünyayı umutlandıran koronavirüs açıklaması
İngiliz bilim insanlarından dünyayı umutlandıran keşif geldi. "Kayıp parçayı bulduk" diyerek duyurdular.

Dünya genelinde 225 milyondan fazla insana buluşan Kovid-19 5 milyona yakın cana mal oldu. Delta varyantı ile daha bulaşıcı hale gelen virüs dünyanın dört bir yanında can almaya devam ediyor.
Pandemi ile birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda virüse karşı elimizdeki en güçlü silah olan pek çok aşı geliştirildi. 

Dünya genelinde 5 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı ve bu sayede pek çok hayat kurtarıldı. Bilim dünyası koronavirüs ile mücadele kapsamında hala pek çok araştırmaya imza atıyor.

"KAYIP PARÇAYI BULDUK"

O araştırmalardan biri ise tabiri caizse dünyaya umut oldu. Koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim insanları 'kayıp parçayı bulduk' açıklamasında bulundu.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere'de koronavirüse yakalanma şansını önemli ölçüde azaltan yeni anti-viral burun spreyi icat edildi.

Söz konusu burun spreyinin koronqavirüse karşı 8 saatlik bir koruma sağladığını belirten bilim insanları, pHOXWELL'in eski normallere geri dönmemizi hızlandırabileceğinin altını çiziyor. Buluşun arkasındaki firma olan Raphael Labs'ın başkanı Profesör Rakesh Uppal, bunun 'önemli bir atılım' olduğunu söyledi ve şunları ekledi: 'Şimdi bu salgınla savaşmak için daha önce eksik olan etkili bir aracımız var.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar