Dünyanın en sağlıklı yemeğini icat eden şef Bains, 43 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en sağlıklı yemeğini icat eden şef Bains, 43 yaşında hayatını kaybetti
Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow dahil birçok ünlü ismi kendisine hayran bırakan ünlülerin şefi olarak bilinen Gurpareet Bains, 43 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bains, "dünyanın en sağlıklı yemeğini" icat etmiş ve büyük bir hayran kitlesi elde etmişti.

Sağlıklı yiyecekler üreten Vedge Snacks'in kurucu ortağı olan Gurpareet Bains'in kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldığı ancak başarılı müdahaleyle hayatta tutulduğu belirtilirken bir gün sonra bilincini kazanan ünlü şef daha sonra fenalaşarak kalp ve böbreğe bağlı komplikasyonlar nedeniyle vefat etti.

Bains'i ünlü yapan ve dünyanın en sağlık yemeği olarak lanse edilen yaban mersini ve goji meyveleri gibi birçok popüler antioksidan gıdayı da içeren hızlı ve ucuz bir tavuk köri yaratmıştı. Bu kombinasyonun kansere ve Alzheimer'a karşı direnci artırdığı öne sürülmüştü.

Bains ayrıca 'dünyanın en sağlıklı kurabiyesi' adı altında Chikitsa Crumble adı verilen bir kurabiye de üretmişti. Bu kurabiyenin de kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğu ve tip 2 diyabeti kontrol altına aldığı iddia edilmişti.

kurabiye-ic.jpg

Bu icadının ardından 1 yıl sonra Indian Superfood adıyla bir kitap yayınlamış ve en çok satanlar listesine girmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar