Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Dünyadan haberler

Sevgili okuyucular

Köşemizde bu kez farklı konulara değineceğiz.

Hollanda'da,  Amsterdam Ayasofya Camisi'nin camlarının gece bira şişesiyle kırıldığı bildirildi.

Federasyon'dan yapılan açıklamada, hem cami yönetiminin hem de cemaatin caminin güvenliğinden endişe ettikleri kaydedildi. Milli Görüş Federasyonundan yapılan açıklamada, ülkede artan nefret söylemleri ve İslam düşmano söylem ve hareketlere dikkat çekildi. Ayasofya Camisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Cırık'ın basına yansıyan sözleri ise şöyle: "Emniyet güçleri ve politikacılardan bu tür saldırılara karşı caydırıcı önlemler almalarını bekliyoruz." Bilindiği gibi Amsterdam Ayasofya Camisi, Aralık 2020'de de saldırıya uğramıştı. Bilindiği gibi şimdiye kadar birçok ülkede camilere saldırılar olmuştu. Artık bu tür yanlış girişimlere son verilmesini Avrupa ülkelerinden bekliyoruz.

İnançlara saygı...

 

*

 

Dost ülkelerden Pakistan ve Türkiye'nin, eğitim ve terörle mücadele başta olmak üzere askeri iş birliğini artırmada mutabık kaldığı basında yer aldı. Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Biriminden (ISPR) yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında Pakistan'da bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ravalpindi'de, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bacva ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkiler ele alındı, iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik iş birliğine vurgu yapıldı.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bacva ise, ülkesinin, Türkiye ile köklü tarihi geçmişe sahip, kültürel ve dini yakınlıklara dayanan kardeşçe ilişkilerine önem verdiğine ayrıca dikkati çekti.

 

*

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel de,  Berlin süreci kapsamında çevrim içi düzenlenen Batı Balkanlar Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, Batı Balkan ülkelerinin "jeostratejik sebeplerden" dolayı gelecekte Avrupa Birliği (AB) üyesi olmaları gerektiğini söyledi.

Merkel, bu sürecin ilerletilmesinin AB'nin çıkarlarıyla ilgili olduğunu belirterek, son yıllarda Batı Balkan ülkelerindeki gelişmelere ve bu ülkelerin AB'ye yakınlaşma sürecinde olumlu olumsuz durumların yaşandığına dikkati çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları